Borredà destinarà 537.500 euros en obres de millora de carrers i equipaments

El PSC aprova el nou Pla d'Obres amb els vots en contra de la CUP

Redacció
23 de març del 2016
Actualitzat a la 13:01h

Espai on anirà el parc infantil. Foto: AjBorredà.


L'Ajuntament de Borredà ha aprovat, amb el vot a favor del PSC i en contra de la CUP, el nou Pla d'Obres que es portarà a terme al municipi durant aquest mandat. Així es va aprovar el passat dilluns en Ple municipal, amb un pressupost de més de 537.500 euros dividits en quatre actuacions, segons el consistori, “d'especial rellevància pel futur” del poble. 

La més gran, de 227.779 euros, és la d'adequació de l'espai destinat a parc infantil i de gent gran. Aquesta està programada pel 2018, i consisteix en desmuntar els antics horts de l'extrem de la zona esportiva i deixar-los a dos nivells, de manera que es converteixin en una zona destinada a parc infantil, i una altra per a gent gran. Aquest projecte, segons han recordat, descarta l'anterior, que contemplava la construcció d'un magatzem municipal, i que ascendia fins als 400.000 euros. 

Per altra banda, també es preveuen invertir 206.062 euros aquest 2016 pel condicionament del carrer de la Font, el més antic del nucli urbà. Es tracta, segons han precisat, d'aixecar tot el carrer i col·locar una nova canonada pel clavegueram i la xarxa d'aigua. Aquest es tornarà a pavimentar, aquesta vegada, amb un tipus de paviment de pedra artificial, adaptada a les condicions meteorològiques de fred, neu i gel, que substituirà l'actual de pedra del país. Aquesta obra, a més, estarà finançada íntegrament per la Diputació de Barcelona. 

També es preveu condicionar el passatge cap al camp de futbol amb 63.845 euros. L'obra està programada pel 2017 i consisteix en urbanitzar amb paviment i formigó un passatge entre el camp, la pista poliesportiva i la petanca. 

I finalment, amb un pressupost de 40.000 euros, l'Ajuntament de Borredà té la intenció de consolidar l'església de Salselles, construida el 1898, i que estava força deteriorada. En aquest punt, la Diputació ja va redactar un projecte i va portar a terme una primera actuació, tot i que es considera que encara falta condicionar la nau centra i els laterals, treure la runa existent i netejar els voltants per fer-la visitable. 

A aquestes obres, han precisat, se n'hi poden afegir d'altres de petit volum, consistents en substituir alguna màquina de les piscines, canvis en l'enllumenat i enderrocaments d'antics nínxols del cementiri, entre altres.