Acord per formar la població de la Catalunya Central en reanimació cardiopulmonar

A Catalunya, cada dia moren 10 persones a causa d'aturades cardiorespiratòries

Redacció
22 de març del 2016
Demostració de com atendre una aturada cardíaca amb el desfibril·lador automàtic.
Demostració de com atendre una aturada cardíaca amb el desfibril·lador automàtic. | ACN
La Fundació Universitària del Bages, Althaia Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Transport Sanitari de Catalunya i Reanima han signat un conveni de col·laboració per promoure la formació en l'àmbit de la reanimació cardiopulmonar a la Catalunya Central.

L'acord entre empreses i institucions pretén garantir que la formació es desenvolupi seguint un programa de qualitat i que el seu seguiment pugui ser certificat i acreditat des del punt de vista acadèmic i professional. El conveni formatiu complementa el desplegament d'una xarxa de desfibril·ladors al territori i preveu col·laborar amb altres entitats com el Consell Català de Reanimació Cardiopulmonar o l'Ajuntament de Manresa, entre d'altres. 
 
La signatura d'aquest acord té una vigència de tres anys, el mateix període de vigència que té la primera addenda que s'ha signat en el seu marc per desenvolupar un primer paquet d'accions formatives sobre la reanimació cardiovascular. Aquest programa contempla conferències sobre què són les aturades càrdio-respiratòries, què pot fer un ciutadà davant d'una situació com aquesta i què són els desfibril·ladors i com funcionen.
  
10 morts diàries per aturades cardiorespiratòries
 
Es calcula que a Catalunya, cada dia moren deu persones a causa d'aturades cardiorespiratòries. La intervenció ràpida amb desfibril·ladors en els primers cinc minuts de l'aturada és cabdal per augmentar la supervivència de les persones afectades. Per aquest motiu és important que els ciutadans tinguin al seu abast desfibril·ladors per poder actuar i alhora, dotar-los de formació i de coneixements per al seu ús.