Es crea una ordenança per regular la venda de bolets a les carreteres

Cada municipi del Berguedà podrà adaptar el nou reglament segons les seves característiques

Redacció
22 de març del 2016

Caixes de bolets en un mercat. Foto: ACN


Després que alguns alcaldes plantegessin la seva preocupació per la venda ambulant de bolets a les carreteres de l'Alt Berguedà, en el tercer Consell d'Alcaldes que s'ha realitzat a la comarca s'ha aprovat una ordenança que regularà aquesta pràctica. Així ho va explicar el conseller Xavier Francàs durant l'última sessió d'aquest òrgan, tot precisant que no es vol evitar la venda de fongs, sinó establir-ne uns protocols. 

La principal preocupació entorn de la venda ambulant, va remarcar, són els problemes de trànsit i viaris que poden ocasionar els vehicles que, per voler comprar bolets, redueixin bruscament al velocitat o aparquen als vorals de les carreteres. Això, va indicar, pot causar accidents i, malgrat que no n'hi ha hagut cap de greu fins el moment, és una possibilitat alta. 

A més, va destacar, això se suma al fet que ja hi ha molts municipis que tenen espais o mercats establerts. Una competència deslleial, per altra banda, que no ajuda a fomentar el turisme al poble. 

Cada consistori podrà adaptar a les seves característiques aquesta ordenança. En aquest sentit, la propera tardor serà la primera en què s'aplicarà, amb possibilitat d'imposar sancions en alguns casos.