Els premis de narrativa escolar Sambori guardonen nou estudiants del Berguedà

Eva Vázquez, Pep Tarrrés, Ínsaf El idrissi, Júlia Hermosilla, Núria Comellas, María Massana, Letícia Vieira, Rosa Maria Sabartés i Amani Chugri-Zaituni guanyen un dels premis

Redacció
21 de març del 2016
Actualitzat a les 19:40h

Tots els premiats amb les autoritats assistents Foto: Òmnium


A mitjans de març, Òmnium Cultural va organitzar la festa de lliurament dels premis escolars de narrativa en català Sambori Òmnium de la Catalunya Central, que per primera vegada es feia a Moià, com a capital de la quaranta-dosena comarca de Catalunya, i concretament a l'auditori Sant Josep.

Hi concursaven 135 treballs, seleccionats d'un conjunt molt més ampli de participants en les diverses categories escolars (de cicle inicial de primària a batxillerat i cicles formatius) corresponents a centres educatius de la demarcació de la Catalunya Central (Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès). D'entre aquests, diverses escoles berguedanes van fer un bon paper, enduent-se nou premis.

Els premiats

En la categoria A, corresponent al cicle inicial de primària, va resultar premiada la narració El petit dinosaure, de Martí Moltalban Muñoz, de l'escola Els Roures, de Sant Feliu Sasserra. En segon i tercer lloc van ser seleccionats per a la final els contes El tio fresco i els macarrons, de Queralt Aranda Bou, també de l'escola Els Roures, de Sant Feliu Sasserra, i El Pebrot busca amics, de Max Rendé Pelfort, de la ZER Solsonès.

Pel que fa a la categoria B (cicle mitjà de primària), el relat escollit en primer lloc va ser Una pàgina en negre, de Marta Zafra Torralba, de l'escola l'Olivar, de Castellnou de Bages. En segon i tercer lloc, van obtenir diploma els treballs Una formiga diferent, d'Íngrid Arenas Garcia, de l'escola l'Olivar, de Castellnou de Bages, i Sóc un llibre, d'Albert Pons Casas, de l'escola Arrels I, de Solsona.

En la categoria C (cicle superior de primària), la narració guanyadora va ser Camino, d'Eva Vázquez Quesada, de l'escola Vedruna, de Berga. I van ser d'aquesta categoria els treballs titulats Laquisum Mimisum, d'Alba Feixas, de l'escola Setelsis, de Solsona, i En Jordi i el llibre que no tenia paraules, de Pep Tarrés Guitart, de l'escola Sant Joan, de Berga.

En la categoria D (primer cicle de secundària), el relat escollit pel jurat va ser Adéu, d'Ínsaf El Idrissi, de la Secció d'Institut Serra de Noet, de Berga. Van ser també seleccionats per a la final els treballs Et regalo un poema, de Júlia Hermossilla Sant, de La Salle de Berga, i La platja encisadora, de Laura Escolia Alonso, de l'escola Joviat, de Manresa.

En la categoria E (segon cicle de secundària), el treball guanyador va ser Jugo a mirar, de Núria Comellas Comapujada, de l'Institut de Puig-reig. En segon i tercer lloc, van ser seleccionats els treballs Un dia com aquest, de Maria Massana Ronda, i Tu formes la simfonia, de Letícia Vieira Linfiro, de La Salle de Berga.

I en la categoria F (batxillerat i cicles formatius), el relat escollit en primer lloc va ser Males herbes, de Rosa Maria Sabartés Guix, de l'Institut de Puig-reig. El segon classificat, també de l'Institut de Puig-reig, va ser Amani Chugri-Zaituni, per la narració titulada El petit adult. Així mateix, el jurat també va seleccionar el treball El cruixit del pensament, d'Anna Vilà Cuñat, de l'Institut Francesc Ribalta, de Solsona.    

Va cloure l'acte l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras

Els treballs premiats en cada una de les dotze demarcacions passaran a la fase final, el lliurament dels premis, que es farà dins la segona quinzena de maig, a Barcelona, en el marc de la festa del Tinter de les Lletres Catalanes 2016.