FIRES

La nova distribució i el temps inestable protagonitzen la Fira de Sant Josep de Gironella

La pluja dóna una treva diumenge al matí i es poden gaudir la majoria d'actes

per Cristina Prat , Gironella, 20 de març de 2016 a les 20:30 |
Fira del Motor de Gironella. | Cristina Prat
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Bona afluència de visitants a la Fira del Motor de Gironella. Tot i que el cap de setmana ha estat caracteritzat per una inestabilitat del temps amb moltes estones de pluja durant dissabte i diumenge a la tarda, en aquest últim dia al matí s'ha respirat un ambient primaveral al municipi que ha animat als gironellencs i visitants a passejar pels carrers de la vila, a gaudir dels comerços i a interessar-se per la gran exposició de vehicles nous, d'ocasió i clàssics que s'hi han pogut veure. Un any més, el motor i el comerç han marcat aquesta mostra tan arrelada a la comarca.

Des de les 9.00 del matí, els visitants han pogut gaudir de la vuitena trobada i exhibició de cotxes clàssics situada a la plaça Pi i Maragall. El nombre de vehicles clàssics al principi de la jornada ja era d'una setantena, tot i que durant el matí n'han anat arribant més. Al llarg de tota l'avinguda Catalunya, uns 10 concessionaris locals i comercials han exposat els seus vehicles, així com també ho han fet altres negocis vinculats al món de l'automoció. 


A les 12.30 del migdia, tots els visitants dispersos pell recorregut de la fira s'han aglomerat a la cruïlla de l’avinguda Catalunya amb la carretera de Casserres per viure la primera actuació de la temporada dels Castellers de Berga, acompanyats, en aquesta ocasió, pels Picaoplls de la Gavarresa. 
 

Alguns dels cotxes exposats a la Fira del Motor de Gironella. Foto: Cristina Prat.


Paral·lelament també s'han pogut veure diverses exposicions com la de micro-cotxes que ha despertat l'interès als apassionats del motor o “Història d'una Idea”, que rememora els 150 anys del Moviment Internacional de la Creu Roja. A més, la fira també ha comptat amb les parades agroalimentàries reubicades a l'aparcament de la plaça de l'Estació, on els visitants han pogut recórrer amb fluïdesa els diferents estands. Segons ha concretat la regidora de Fires i Comerç Maria Àngels Sallés a NacióBerguedà, a causa de la pluja i les condicions meteorològiques incertes, “alguns firaires han decidit cancel·lar la seva assistència, perquè venien de punts de Catalunya on feia mal temps”. 

Canvis en la distribució

Sallés ha fet molt bona valoració de la nova distribució de la fira, ha destacat que les entitats han millorat la seva ubicació a la plaça Doctor Armengou, així com també les parades agroalimentàries, i ha ressaltat que, sobretot, “no hi ha hagut aglomeracions al carrer Balmes". Això, ha dit, "ha estat un canvi molt positiu" que, segons ha destacat, es preveu continuar per a les properes edicions de la fira. 

Al Local del Blat s'hi han situat una quinzena de comerços i estands comercials, organitzats per l'Associació de Comerciants de Gironella. Aquests s'han pogut visitar dissabte a la tarda i durant tot el diumenge amb desfilades de moda, exposicions i un sorteig. 
 

Fira del Motor de Gironella. Foto: Cristina Prat.


La ruta pel nucli històric

Davant de l'entrada, en el punt d'informació municipal s'ha pogut veure el cartell de la nova ruta històrica que l'Ajuntament està preparant. La ruta anomenada “Un vol històric per Gironella”, resseguirà els elements més emblemàtics del casc antic del municipi i s'inaugurarà en un acte a la Biblioteca de Gironella el proper 2 d’abril a les 11.30 hores. A continuació de l'acte, es farà una visita guiada inaugural pel nucli històric del poble. 
 

Exposició Foto: Cristina Prat.

 

Participació