M. Àngels Sallés: «No volem quedar-nos en que les coses surtin bé, volem fer més»

La regidora de l'Ajuntament de Gironella assegura que la Fira de Sant Josep serà més dinàmica i agradable per als visitants | Sallés afirma que David Font és un bon referent

17 de març del 2016
Actualitzat el 18 de març a les 11:16h
La regidora de Gironella, Mari Àngels Sallés.
La regidora de Gironella, Mari Àngels Sallés. | Aida Morales.
Gironella, com des que va començar aquesta nova legislatura, no para d'innovar en cada festa i celebració. Ho va fer a la Festa Major, a la Puríssima, al Carnestoltes i, aquest proper cap de setmana, a la Fira de Sant Josep, també anomenada Fira del Motor. Un cop de força que vol tornar a situar Gironella en el punt neuràlgic del turisme i de la dinamització del comerç. Una exigència, segons ha explicat la regidora de Fires, Mari Àngels Sallés, en una entrevista a NacióBerguedà, que cada regidor assumeix com a pròpia, com a reflex d'un alcalde “d'alçada”. 

-El municipi de Gironella torna a innovar en aquesta festa. Una vegada més, quin és el motiu?
Des de l'equip de govern no volem quedar-nos en que les coses surtin bé, sempre volem intentar fer alguna cosa més, continuar investigant i millorar el que ja surt bé. A més, hi ha regidors que són molt bons, que els altres d'abans també ho eren, però aquests tenen ganes de fer coses i provar, i això cada vegada va posant el llistó més alt. 

-Una de les principals novetats és el canvi de distribució de la fira. Què se n'ha d'esperar?
Volem intentar que quedin els carrers més oberts, no tan col·lapsats, sobretot el carrer Balmes i els carrers que hi ha al costat del Local del Blat, on hi havia les parades d'alimentació. Allà sempre hi havia molta gent i era un xic caòtic, i amb aquesta nova distribució, creiem que la gent passejarà molt més tranquil·la, sobretot, les famílies amb cotxet i canalla petits. Tot serà molt més agradable. 

-Així doncs, els estands d'agroalimentació on quedaran?
A l'aparcament de la plaça de l'Estació. Aquest espai és molt ampli, i allà hi posarem les parades perquè la gent pugui fer com un circuït. Tothom donarà la volta i amb un recorregut més ample i positiu. 

-La Fira de Sant Josep és també la Fira del Motor. Cal parlar de referent del motor?
La veritat és que sí, perquè és una de les fires on hi ha més concessionaris locals i comarcals, i negocis dedicats al món del motor. Allà hi ha de tot, n'hi ha que exposen els seus millors cotxes, les millors marques, i altres que donen a conèixer les oportunitats, amb cotxes de quilòmetre zero o altres, que no són nous, però que estan molt bé. 

-Però també volen que la fira vagi molt més enllà...
Sí, volem seguir sent la Fira del Motor, però a banda, evidentment, la fira ha de créixer en altres àmbits, com ara el comerç local, els estands d'entitats...
 

La regidora Mari Àngels Sallés. Foto: Aida Morales.


-En aquest sentit, també es podran veure desfilades, oi?
Sí, des de fa un parell d'anys, durant el matí i la tarda es fan desfilades i això porta moltíssima gent. I tot perquè amb l'associació de comerciants tenim una molt bona relació. Jo provinc d'aquesta associació i la veritat és que tenim una junta molt i molt bona, amb gent que té ganes de fer moltes coses, com s'ha vist amb les gangues que es fan a l'estiu o aquestes de l'hivern. La veritat és que Gironella té un dels millors comerços de la comarca. 

-Com viu la gent de Gironella aquesta fira?
Aquesta és una fira molt maca. Comença la primavera i, tot i que estem una mica espantats pel temps perquè portem dos anys amb pluja a les tardes, és una fira molt viscuda. No obstant això, també volem que sigui una fira de cara enfora. Amb els castellers, per exemple, ve molta gent, i moltes vegades et trobes passejant amb un pilot de cares desconegudes. 

-Quines són les expectatives?
Si estem de sort i el temps ens acompanya, això s'omple. A més, començarem amb un cap de setmana on el turisme rural està ple perquè hi ha molta gent que comença les vacances i, per exemple, als càmpings, hi ha molta gent. 

-A més, segons van anunciar, es donarà a conèixer una ruta històrica.
Sí, aquest any davant del Local del Blat. La Regidoria de Turisme està treballant en això i serà una cosa molt maca. El regidor David Saborido ho està preparant amb moltes ganes i el dia 2 es farà la presentació. Això farà que el turisme se'n vegi beneficiat. 

-A Gironella volen destacar en moltes coses. És la seva intenció com a equip de govern?
No no, no volem ser els millors. Realment el que sí que tenim és un molt i molt bon alcalde, i ens inculca fer les coses el millor que podem. Ell és un exemple a seguir, i tots els regidors volem estar a la seva alçada. Intentarem fer-ho el millor possible, ja que ell també ho fa.
Arxivat a