Ajuntament de Berga i Consell revisen les escombraries per saber qui les deixa al carrer

Diversos operaris obren les bosses de brossa abandonades en busca de dades de les persones que tenen comportaments incívics

17 de març del 2016
Actualitzat a les 14:00h
Moment en què estaven rebentant les bosses per buscar papers que identifiquin els incívics.
Moment en què estaven rebentant les bosses per buscar papers que identifiquin els incívics. | Aida Morales
L'Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà han iniciat, aquest dijous, una segona campanya de conscienciació, davant d'aquells casos en què els veïns han decidit deixar les bosses d'escombraries al mig del carrer. Per això, diversos operaris han començat a obrir les bosses, en busca de dades personals, i també per conscienciar i donar a conèixer la quantitat de brossa i material que poden acumular aquestes bosses.

Segons han indicat a NacióBerguedà, més enllà d'anar a buscar les persones concretes que realitzen aquests actes d'incivisme, l'objectiu és conscienciar de la necessitat de no deixar la brossa al carrer. En aquest punt, no han confirmat si s'imposaran sancions o no, ja que, en principi, l'acció vol esdevenir un toc d'avís.

Des del canvi d'ubicació de diversos contenidors a la ciutat, alguns ciutadans han decidit deixar les bosses d'escombraries als llocs on, antigament, les podien dipositar. D'aquesta manera, alguns carrers com el Comte Oliva i el carrer de la Justícia han anat acumulant, des d'aquesta setmana, piles de brossa. Això ha generat el debat entre els ciutadans, molts dels quals han criticat aquestes accions.
 

Operaris buscant papers que identifiquin les persones que han llençat les escombraries. Foto: Aida Morales.


L'Ajuntament de Berga demana un esforç

A través d'un comunicat, el regidor de Sostenibilitat, Oriol Camps, ha afirmat que el canvi s'està desenvolupant en una línia de normalitat. Això, dintre de les "lògiques incidències" originades pel canvi d'ubicació dels contenidors que, amb els dies, s'hauran d'acabar d'ajustar. A més, el regidor també ha recordat que se segueix treballant per posar més contenidors a les illes on s'ha detectat que n'hi falten o que queden completament plens. 

Sobre el fet que diversos ciutadans hagin decidit llençar les escombraries al carrer, Camps ha indicat que no és una cosa a "passar per alt" i que, per tant, treballaran per solucionar-ho. Des de l'Ajuntament de Berga, però, es fa una crida a la conscienciació, ja que l'objectiu del canvi era augmentar els índexs de reciclatge. Més enllà d'aquí, el regidor també ha indicat que la recollida selectiva té una finalitat també econòmica, ja que tothom paga una taxa per cada tona de residus que va a l'abocador i que, per tant, si els residus es reciclen, aquesta pot baixar.
 

Interior de les bosses d'escombraries deixades al carrer. Foto: Aida Morales.

Arxivat a