Comencen a arreglar l'ascensor de Queralt

El cost de la reparació ascendirà a uns 2.500 euros | El funicular tardarà aproximadament una setmana a estar arreglat

15 de març del 2016
Actualitzat a les 19:32h
El funicular que puja fins al Santuari de Queralt
El funicular que puja fins al Santuari de Queralt | Wikimedia Commons
L'Ajuntament de Berga ja ha començat a arreglar l'ascensor de Queralt, el funicular que permet l'accés des de l'aparcament del Santuari fins a dalt de tot. Ha estat així, segons ha explicat a NacióBerguedà el regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, gràcies a l'acord al qual s'ha arribat entre l'advocat del consistori i el de l'empresa concessionària, Inberga Tur. 

Des d'aquest dilluns, ha precisat Camps, ja hi ha operaris treballant-hi. Unes tasques, per altra banda, per a les quals l'Ajuntament de Berga s'haurà de gastar uns 2.500 euros, i que preveuen tenir una durada d'una setmana, si res no es complica. No obstant això, el regidor ha volgut precisar que es tracta d'una instal·lació antiga, de bona qualitat, però que ha estat descuidada durant molts anys, motiu pel qual les reparacions es podrien demorar uns dies més. 

"S'ha corregut tot el que s'ha pogut córrer", ha explicat Camps, que ha indicat que, si no hi hagués hagut aquest acord, encara s'haurien tardat dies a poder-hi treballar. Ara, però, és un primer pas perquè el funicular pugui tornar a estar en marxa. "És un servei públic i estigui com estigui, és responsabilitat final nostra", ha indicat el regidor. 

Des de l'any 2002, l'Ajuntament de Berga s'ha gastat un total de 75.909 euros de manera subsidiària que hauria d'haver pagat, segons va informar l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, l'empresa concessionària. Davant d'aquesta situació, però, i pel fet de ser un element de mobilitat indispensable per ascendir al Santuari, sempre ha estat el consistori qui se n'ha acabat fent càrrec. 
Arxivat a