El Berguedà acumula 803 consultes i 72 reclamacions sobre Internet i telefonia el 2015

L'Oficina d'Atenció al Consumidor del Berguedà va atendre 1.794 consultes, 71 reclamacions, 11 queixes i 10 denúncies l'any passat

15 de març del 2016
Actualitzat a les 11:12h
Els consellers Francesc Xavier Francàs i Antoni Clement a la roda de premsa.
Els consellers Francesc Xavier Francàs i Antoni Clement a la roda de premsa. | Aida Morales.
L'Oficina d'Atenció al Consumidor del Berguedà ha rebut, aquest 2015, un total de 1.794 consultes de serveis, 171 reclamacions, 11 queixes i 10 denúncies. Aquestes són les dades que ha facilitat el Consell Comarcal del Berguedà, coincidint amb el Dia del Consumidor, aquest 15 de març. 

De les consultes, ha precisat el conseller Antoni Clement en una roda de premsa, 803 han estat per problemes amb el telèfon fix, mòbil o Internet, seguides per 247 consultes sobre el rebut o el servei de la llum, 152 consultes sobre el servei del gas i 104 sobre bancs i caixes. En conjunt, es tracta d'un nombre similar al d'altres anys, segons han indicat, en un servei, però, encara molt desconegut per part de la ciutadania. 

Tal com ha indicat Clement, l'Oficina d'Atenció al Consumidor del Berguedà és un punt obert d'informació, on tothom pot informar-se de qualsevol aspecte del seu dia a dia. A partir del cas, les persones responsables assessoraran sobre la conveniència de realitzar una reclamació, una queixa o una denúncia. En qualsevol cas, aquesta oficina també s'encarrega de gestionar una medicació entre les parts, amb l'objectiu que es pugui arribar a algun acord, sense haver de realitzar judicis orals o portar el cas per via judicial administrativa. 

Per donar a conèixer aquest servei, així com fomentar l'estalvi energètic, el Consell Comarcal ha editat tota una sèrie de fulletons sobre aigua, llum i gas, on s'expliquen diversos consells i s'indica què fer en cada cas. Per exemple, i pel que fa al gas, no facilitar dades bancàries, ventilar l'habitatge al migdia, evitar estufes de butà o, en el cas de l'aigua, tancar les aixetes, utilitzar programes d'aigua freda a la rentadora o estirar la cadena del vàter només quan sigui necessari. 

En aquests fulletons, a més, s'ensenya com llegir una factura i quina és la diferència en cada cas, i com assegurar-se que allò contractat és el que es necessita. 

Dia del Consumidor

El Dia del Consumidor es va començar a celebrar per primera vegada el 1983, tot i que els drets dels consumidors ja es van posar de relleu el 1962, amb el discurs de J.F. Kennedy al Congrés dels Estats Units. No va ser fins 20 anys després, que l'ONU va declarar el 15 de març com a dia internacional dels consumidors, sense distinció dels ingressos o els orígens de cadascú. 
 

Consells per estalviar en la factura de l'aigua

Consells per estalviar en la factura del gas

Consells per estalviar en la factura de la llum