Marc Rial i Arnau Colillas finalitzen un Panda Raid d'èxit, pols i aventura al Marroc

Els dos joves berguedans realitzen 6.000 quilòmetres com a projecte de final de grau | Rial i Colillas queden segons a la classificació per a estudiants

14 de març del 2016
Actualitzat el 15 de març a les 11:13h
Els dos berguedans competint al Panda Raid del Marroc.
Els dos berguedans competint al Panda Raid del Marroc. | Projecte Panda Raid
Els joves berguedans Marc Rial i Arnau Colillas, d'Avià i Gironella, respectivament, han viscut una experiència inoblidable. Després de viatjar en Seat Panda de Berga fins a Madrid, i de la capital de l'estat fins a Algeciras i el Marroc, han disputat un dels raids més curiosos que es realitzen al desert, el Panda Raid, una prova només apta per a cotxes model Panda o Marbella. 

Els dos joves van sortir del Berguedà el passat 5 de març amb un vehicle que, segons van explicar, ells mateixos havien comprat i habilitat com a projecte de final de curs del Grau Superior d'Automobilística que realitzen a Igualada. La posada en pràctica del seu treball, doncs, suposava aquest difícil raid, amb més de 170 participants d'arreu del món, i del qual n'esperaven sortir sense problemes ni reparacions majors. 
 

Panda dels berguedans al Panda Raid del Marroc. Foto: Projecte Panda Raid


En aquest cas, ha estat així. Rial i Colillas han finalitzat un raid d'èxit. Més enllà de poder-lo disputar tot, conduint entre 8 i 10 hores al dia i sense navegació ni GPS, han aconseguit unes posicions admirables. En la categoria d'estudiants, han quedat segons, mentre que en la de vehicles 4x2, han assolit la 20a posició d'entre 116 participants. Això els ha donat una 50a posició en la classificació general que, sense comptar els vehicles no classificats o abandons, se n'hi van presentar 175. 

Segons van explicar, havien comprat el vehicle per 600 euros a un veí berguedà, després de mesos buscant-lo. Una vegada el van tenir, li van realitzar tot un seguit de reparacions i canvis de materials. Un cotxe antic, però 100% equipat i reforçat, amb el qual van decidir-se llançar de cap en la competició. 
 
 

Avançant companys del raid!! Passat Jaen i amb gairebé 300km per davant fins arribar a Algeciras on dormirem.

Posted by Projecte PANDA RAID on dissabte, 5 / març / 2016