La CUP de Borredà inicia una campanya d'ajuda als refugiats

La ONG Proactiva Open Arms explicarà la seva experiència com a socorristes a les platges de Lesbos

Redacció
14 de març del 2016
Actualitzat a les 11:37h
Rescat de refugiats a Lesbos
Rescat de refugiats a Lesbos | Sergi Cámara
Davant de la cada vegada més dramàtica situació dels refugiats que arriben a Europa, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Borredà ha decidit tirar endavant una campanya de sensibilització i recaptació de fons per plantar-hi cara. Aquesta s'iniciarà aquest proper dissabte, amb una xerrada de la mà d'un membre de la ONG Proactiva Open Arms, un grup de socorristes que, des de fa mesos, ajuda a desembarcar els refugiats a les costes de Lesbos. 

Segons han informat, cada dia arriben a Lesbos un miler de persones en 20 embarcacions. Entre aquestes, famílies senceres, amb una gran quantitat de nens i nadons. Ara, després de cinc mesos, la ONG de Badalona pretén obrir una segona base d'operacions a Tsonia, on tenen intenció de posar en marxa una tercera embarcació de salvament. 

L'equip actual de la ONG cobreix 17 quilòmetres de costa per terra i mar, i ajuda els refugiats que, diàriament, arriben en lamentables condicions de salut. Segons han informat, des de principis del 2016 ja han gastat més de 216.000 euros, dels 366.000 que han aconseguit recaptar.

Segons el director de Proactiva Open Arms, Oscar Camps, la seva tasca va començar després de veure unes fotografies on apareixien quatre nens ofegats a les platges de Lesbos. "Vam pensar: si nosaltres ens dediquem a això i ho fem a les nostres platges, per què allà s'estan morint i ningú els ajuda?", destaca a la seva pàgina web. Davant d'aquesta situació, van decidir començar el projecte d'ajuda, que ja ha salvat centenars de vides. 
 

GALERIA DE FOTOS de Sergi Cámara a la frontera entre Grècia i Idomeni

 

Socorristes de Badalona a l'illa de Lesbos Foto: Sergi Cámara