El Premi Descobertes NacióDigital aposta pels nous talents musicals del país

La fase de votació popular ja és oberta i serà activa fins al 24 d'abril | El guardó vol donar a conèixer les noves propostes dels millors artistes emergents

Redacció
12 de març del 2016
Actualitzat a les 17:42h

Foto: NacióDigital


La quarta edició del Festival Strenes, que tindrà lloc del 2 al 24 d'abril a Girona, compta enguany amb el suport de NacióDigital a través del patrocini d'un dels àmbits més atractius de l'esdeveniment: el Premi NacióDigital per votació popular al millor grup de la secció Descobertes. El guardó té com a gran objectiu donar a conèixer les propostes musicals més destacades dels artistes emergents del país.

En total, set artistes i grups competiran pel Premi Descobertes NacióDigital. La primera fase de votació popular, que estarà oberta del 10 de març al 24 d'abril, permet escollir entre les propostes de Dom la nena, The Risas, Marion Harper, Trau, Clara, Anaïs Vila i XY. D'aquestes set se'n seleccionaran cinc, que passaran a la segona fase. Per efectuar el vot cal registrar-se a la pàgina del Premi Descobertes NacióDigital i seleccionar el grup o artista desitjat.

Els cinc grups seleccionats passen a la segona fase, en què un jurat d'experts –format per membres de l'organització del festival, d'ARC, de la revista Enderrock i de NacióDigital– triarà el nom de la proposta guanyadora. Es pot efectuar una votació cada dia fins al 24 d'abril. Tots els participants a les votacions entraran en un sorteig de dues entrades i una nit d’hotel a Girona per veure l’actuació del grup que han votat.

Un festival de referència

El Festival Strenes s'ha convertit en el certamen de referència pel que fa a la temporada d'actuacions, l'espai on els artistes catalans presenten els seus nous treballs discogràfics, inicien o finalitzen les seves gires i presenten espectacles inèdits. En només tres edicions, l'Strenes ja té una participació de més de 20.000 espectadors, generant un impacte econòmic per a la ciutat de Girona de 750.000 euros.

El festival converteix la ciutat de Girona en un gran espai escènic, programant a espais interiors com l'Auditori, el Teatre Municipal, el centre cultural La Mercè, la Casa de Cultura, la Mirona, els Jardins de la Mercè, però també a espais emblemàtics i dels més visitats de la ciutat com les escales de la Catedral, el Pont de Pedra, la Plaça Sant Fèlix o el Museu d'Art (MD'A), entre d'altres.