Comencen les obres del camí per a vianants de Fumanya a la Font Negra

La Diputació de Barcelona invertirà 150.000 euros per millorar la seguretat d'aquest tram

Redacció
11 de març del 2016
Actualitzat a les 15:07h
Tram que s'habilitarà.
Tram que s'habilitarà. | DipuBcn

La Diputació de Barcelona ha iniciat aquesta setmana les obres per a la construcció d'un camí per a vianants a la carretera BV-4242, la que ascendeix fins al Santuari de Queralt, entre Fumanya i la Font Negra. Aquest tram, segons destaca l'ens supracomarcal, és sovint molt freqüentat per vianants i esportistes, tot i que no existeix cap camí alternatiu, ni vorals per passar fora de la calçada. 

Per això, des de l'Ajuntament de Berga i la Diputació es va considerar prioritari tirar endavant aquesta obra, que adequarà un pas per a vianants durant un tram de 470 metres, i que compta amb un pressupost de 150.686 euros. El temps d'execució, segons indiquen, és de tres mesos, i el projecte es dividirà en tres trams, depenent de les possibilitats d'espai i de la carretera. 

El primer, de 200 metres, s'iniciarà a Fumanya. El camí de vianants se separarà lleugerament de la carretera amb una barana de fusta i es compactarà amb un tipus de paviment natural. El segon, de 270 metres, també comptarà amb una barana separadora de seguretat mixta de fusta i acer, la qual podrà actuar, a més, com a element de contenció de vehicles. També s'instal·larà una pantalla dinàmica de formigó en dos trams, per evitar la caiguda de blocs de pedra sobre el camí i la carretera. I finalment el tercer tram, que arribarà fins a la Font Negra, consistirà en condicionar l'accés existent des de la carretera, mitjançant una esbrossada del seu entorn i la col·locació d'una barana de fusta.
Arxivat a