PATUM

ERC proposa que s'anul·lin els títols de patumaire

Els republicans proposen al Patronat de la Patum dos reconeixements alternatius

per Redacció , 11 de març de 2016 a les 11:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Àliga realitza una tercera salutació al restaurador de la seva corona Foto: Aida Morales


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Berga proposarà aquest divendres al Patronat Municipal de la Patum que els títols de patumaire s'anul·lin i es reconverteixin en un reconeixement a persones o entitats que, d'alguna manera, hagin aportat algun fet distintiu, innovador o necessari pel bon funcionament de la Patum. 


Aquest canvi, segons afirmen, es planteja després que, en la darrera reunió del Patronat, diversos membres coincidissin en que la manera com s'atorguen actualment els títols de patumaire ha quedat "obsoleta", segons ERC. La solució, doncs, seria trobar una nova fórmula que, alhora, també permetés reconèixer tota aquella gent que participa en la Patum de forma anònima "de manera callada i, moltes vegades, a l'ombra". 

Per això, ERC proposa que els 17 salts que es fan durant el Passacarrers de dimecres no siguin en commemoració dels regidors de l'Ajuntament de Berga, sinó en honor a persones o entitats aquell any escollides; i que, en motiu d'aquest reconeixement, s'encarregui un audiovisual sobre la figura d'aquestes 17 persones o entitats. Això permetria tenir un arxiu visual i sonor de la festa, i que aquest documental de mitja hora màxim es pogués presentar dins del Memorial Ricard Cuadra. 


Per tal de portar a terme aquesta proposta, però, ERC considera que s'hauria de fer un reglament i establir un sistema d'elecció d'aquestes persones que sigui el més representatiu i participatiu possibles. 
 

 

Participació