Rosalia Monroy demana «respecte» per mossèn Armengou i mossèn Espelt

La socialista assegura que només els regidors poden decidir si es canvien els noms dels carrers

Redacció
11 de març del 2016
Actualitzat a les 12:15h

Plaques retirades del carrer mossèn Espelt i la plaça mossèn Armengou de Berga. Foto: Ateneu Columna Terra i Llibertat.


La regidora socialista a l'Ajuntament de Berga, Rosalia Monroy, ha anunciat a través d'un comunicat el seu punt de vista sobre la retirada de plaques de carrers impulsada per l'Ateneu Columna Terra i Llibertat. Davant del silenci de l'equip de govern, critica, ha volgut expressar al seva opinió i, sobretot, demanar respecte per a les persones que, com mossèn Armengou i mossèn Espelt, no es poden defensar. 

Segons Monroy, el PSC sempre ha vetllat pel respecte a la legalitat en totes les accions de govern o d'oposició, un fet que considera que també s'ha d'exigir als ciutadans. Per això, assegura que no pot “acceptar” que es posi en qüestió l'honor, la trajectòria o les accions de persones que no poden expressar la seva opinió, ni explicar les seves accions. Sobretot, continua, en base a acusacions “sense informació ni documentació fidedigna que les acrediti”. 

En aquest sentit, ha afirmat, la decisió de mantenir o canviar els noms de carrers i places correspon als representants de la ciutadania: “Ens pertoca a nosaltres, regidors i regidores de la ciutat; a ningú més”. Si no fos així, ha seguit, es donaria peu a que tothom canviés les plaques de places i carrers que no li agradessin, fins a arribar al “caos total”. 

Davant de tot això, Monroy també ha demanat que es restableixi la legalitat, garantint, alhora, que fets semblants no es repeteixin. A més,  ha continuat, i "qui cregui ostentar una representació que no li pertoca”, ha dit, “que es presenti a les eleccions i obtingui el suport de la ciutadania”. Mentrestant, ha acabat, no es pot permetre aquesta “guerra de plaques”. 
Arxivat a