Cau l'ocupació de càmpings, cases rurals i hotels al Berguedà

Les dades de reserves del mes de juliol del 2014 són inferiors a les de l'any anterior

per Redacció, 5 d'agost de 2014 a les 21:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Uns clients arriben a una casa rural . Foto: Tania Tapia

Els nivells d'ocupació al Berguedà de càmpings, cases rurals i hotels han caigut el mes de juliol, en comparació amb el mateix període de l'any passat, ha informat la Diputació de Barcelona a l'Informe Flaix. Segons ha indicat, això podria tenir diverses explicacions, la més important de les quals la meteorologia molt irregular i les baixes temperatures, però també el fet que el campionat del món de futbol s'hagi allargat fins a finals de mes.
 
Pel que fa als hotels, la demarcació de Barcelona -sense incloure Barcelona i l'àrea metropolitana- ha disminuït un 4,45% respecte del 2013, una tendència negativa que s'ha fet extensiva a comarques de la costa com el Baix Llobregat, el Garraf i el Maresme, però també al Vallès Occidental i al Berguedà. Pel que fa a aquesta darrera comarca, l'ocupació ha caigut un 0,17%, bastant menys que les altres, però amb una tendència inversa a la d'Osona o el Bages, que han augmentat un 9,9 i 0,8%, respectivament. 
 
Les reserves a les cases rurals també han baixat a la demarcació aquest mes de juliol, i no s'ha superat el 45% de l'ocupació mitjana. Al Berguedà i Osona, les comarques amb més establiments, hi ha hagut un decreixement negatiu amb un 3,09 i 3,76% menys de reserves que l'any passat, tot i que ha estat el Bages el que ha patit la baixada més forta, amb un 11,28%. En concret, la segona quinzena és la que ha fet baixar més els índexs, ja que durant la primera, Berguedà i Osona fins i tot havien obtingut resultats positius. 
 
Finalment, els càmpings berguedans sota la marca Pirineus també han tingut un descens de reserves aquest juliol. En termes percentuals, l'ocupació ha caigut un 5,76%, tot i que l'ocupació segueix essent superior al 50%. 

 

Participació