L'alcaldessa de Berga, al jutjat per no retirar l'estelada de l'Ajuntament

El jutge investiga Montse Venturós per un delicte electoral després de negar-se a treure l'estelada el 27-S i el 20-D

10 de març del 2016
Actualitzat el 11 de març a les 9:17h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós | Aida Morales
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha rebut una citació judicial per haver fet cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central, que obligava l'Ajuntament de Berga a retirar l'estelada del balcó del consistori en les passades eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre, així com en les generals del 20 de desembre. 

Segons ha informat l'Ajuntament a través d'un comunicat, Venturós haurà de personar-se davant del Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga el proper 5 d'abril com a investigada per aquest delicte. Tal com assegura, l'alcaldessa compareixerà "sent conseqüent amb els seus actes" i d'acord amb la política "netament independentista" que va manifestar la ciutadania de Berga a través de les urnes. 

"La CUP i, per tant, aquest equip de govern, és garantia de desobediència i, en cap cas, esquivarem el desafiament de l'estat", ha afirmat a través del comunicat. A més, ha assegurat que la independència s'assolirà demostrant la "legitimitat de les urnes" i, per tant, respectant la decisió del poble. 

A més, i segons ha recordat l'Ajuntament, la decisió de no retirar l'estelada del balcó responia també a la "voluntat popular" sorgida de l'arcord del Ple municipal del dia 6 de desembre del 2012, quan es va aprovar una moció de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga en què el consistori berguedà s'adheria a la campanya "Penja-la i no la despengis fins a la independència", en què s'instava a la col·locació de l'estelada de manera permanent als llocs públics i visibles de Berga, entre els quals el pal central de la façana de l'Ajutnament. 
Arxivat a