La CUP de la Nou i de Berga tornen a reivindicar el paper de la dona aquest cap de setmana

S'organitzen actes arreu de la Catalunya Central

Redacció
10 de març del 2016
Actualitzat el 12 de març a les 0:19h
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Berga organitzarà un acte per commemorar el paper de la dona durant aquest cap de setmana. Així s'ha informat des de la territorial de la Catalunya Central, remarcant que paral·lelament també es realitzaran activitats a Manresa, Artés i Monistrol de Calders. 

A Berga, la CUP i l'Esquerra Independentista convoquen una concentració de cara a dissabte 12 a la plaça de Sant Pere, que acabarà amb un concert a l'Ateneu Llibertari amb Mateolika, The Doy Tolls, PD Mig Dupont i PD Urrixic. 

Per a la CUP, tots aquests actes són necessaris per visibilitzar la realitat social i personal que viuen les dones arreu del món. A més, en un moment de crisi econòmica, social i política, afirmen, cal posar de relleu per criticar “l'explotació, l'opressió i la discriminació” que aquest col·lectiu encara pateix pel simple fet de ser dones. Entre altres, han destacat, en el món laboral, amb un 20% menys de salari que els homes per la mateixa feina, però també en les feines de casa i la impossibilitat de conciliar. 

Per altra banda, critica la CUP, les dones segueixen discriminades per unes lleis que prohibeixen ser mares “com i quan” es decideix, condicionant l'avortament lliure i gratuït i “impedint” la reproducció assistida en la sanitat pública, a part de no poder expressar lliurement la sexualitat com a lesbianes, transexuals o transgènere.