CANVI DE NOM DE CARRERS

ERC de Berga qualifica de «vandalisme ideològic» la retirada de plaques de carrers

Els republicans demanen sancions i que l'Ateneu Terra i Llibertat pagui el cost de la recol·locació de les plaques

per Aida Morales, 9 de març de 2016 a les 14:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Plaques retirades del carrer mossèn Espelt i la plaça mossèn Armengou de Berga. Foto: Ateneu Columna Terra i Llibertat.


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Berga ha carregat fortament aquest dimecres a través d'un comunicat contra la retirada de les dues plaques de noms de carrers que va realitzar l'Ateneu Columna Terra i Llibertat. Segons han afirmat, es tracta de "vandalisme ideològic" empès per motivacions polítiques "unilaterals" que, alhora, impliquen un "menysteniment del respecte" a la resta de ciutadans. 


Davant d'aquesta situació, els republicans consideren que l'acte de retirar les plaques del carrer mossèn Espelt i de la plaça mossèn Armengou és "totalment reprovable per incívic" i, per tant "punible", i demanen a l'equip de govern que "faci el que s'ha de fer". En aquest sentit, recol·locar subsidiàriament les plaques, reclamant les costes als autors, i també aplicar la sanció corresponent. 

A més, ERC també considera que s'ha d'obrir la qüestió política a la participació ciutadana, lluny de "sectarismes" que, més aviat, es podrien equiparar, segons diuen, a èpoques passades. 

 

Participació