Més de 100 vehicles militars ompliran el Berguedà

Es tracta de la concentració més gran de l'estat espanyol, que commemora la 2a Guerra Mundial

Redacció
09 de març del 2016
Actualitzat a les 18:05h
Vídeo de la trobada de cotxes militars.
Vídeo de la trobada de cotxes militars.

Concentració de Vehicles Militars al Guixaró


Gastronomia, aventura i mecànica. Aquests són els tres elements fonamentals que es tornaran a veure, des d'aquest dijous 10 de març i fins diumenge 13, a la colònia tèxtil del Guixaró, al terme municipal de Casserres. Serà en el marc de la XXII Concentració Internacional de Vehicles Militars, la més gran que es realitza a l'estat espanyol, i on es preveu que hi participin entre 100 i 150 vehicles militars. 

L'acte, ja tradicional al Berguedà, s'organitza des de l'associació Històrics de Casserres, i cada any aplega unes 300 persones que, en dies puntuals com dissabte o diumenge, poden arribar al miler. Una trobada, segons va va explicar el seu coordinador, Ferran Sibila, amb participants d'arreu de l'estat espanyol i que va començar el 1994 sota el format d'un sol dia i de l'afició d'una colla de berguedans que tenien vehicles militars de col·leccionista. 

Arran de la bona acceptació de la trobada, aquesta es va anar eixamplant fins a quatre dies, amb activitats familiars, turístiques i gastronòmiques, que es combinen amb l'afició pel món militar, una gran exhibició per a tots els públics i tallers de mecànics. 

Pel que fa als vehicles que hi assisteixen, tots són cotxes militars, la majoria jeeps que es van fabricar per combatre del 1939 al 1945 durant el segon episodi de Guerra Mundial. No obstant això, també hi haurà cotxes més recents, com els que van participar a la Guerra de Corea o la de Vietnam. Així mateix, des de fa 10 anys, la concentració també permet la participació de Land Rover dels anys 70, ja que l'exèrcit espanyol els va utilitzar com a vehicle militar, més enllà de la seva vessant civil o agrícola. 

De cara a diumenge, tothom podrà veure l'exposició de vehicles al camp de futbol, conjuntament amb motos i cotxes clàssics. A més, s'espera la participació d'un avió soviètic, i una fira d'antiguitats, productes artesans i del sector, que acompanyaran.