L'Ajuntament de Berga assegura que el canvi de nom de carrers el decidirà la ciutadania

Francesc Ribera no resol si les plaques del carrer mossèn Espelt i la plaça mossèn Armengou es tornaran a col·locar |

09 de març del 2016
Punt d'on s'ha retirat la placa de la plaça mossèn Armengou de Berga.
Punt d'on s'ha retirat la placa de la plaça mossèn Armengou de Berga. | Aida Morales
El regidor de Governació de l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, ha estat molt clar aquest dimarts sobre l'acció que ha portat a terme l'Ateneu Columna Terra i Llibertat retirant les plaques de carrers que porten el nom de mossèn Armengou i mossèn Espelt. Segons ha afirmat en declaracions a NacióBerguedà, només seran els ciutadans de Berga, els que decidiran si el canvi de nomenclatura es porta a terme o no. 

“Els canvis els decidirà la gent de Berga, i no nosaltres, que només volem gestionar la voluntat de la gent”, ha declarat. A més, Ribera ha assegurat que aquesta decisió s'ha d'aprovar per voluntat majoritària, consensuar-ho amb els veïns i pactar qualsevol canvi amb tots els altres grups polítics amb representació a l'Ajuntament. 

Segons ha assegurat, el consistori berguedà s'ha assabentat de la retirada de les dues plaques dels carrers per la premsa, sense que cap membre de l'entitat anarquista els hagi traslladat els motius de l'acció. A més, ha lamentat aquest gest perquè, precisament, ha dit, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, estava en converses per tractar aquest tema: “Hi havia una línia de diàleg oberta”. 

Per altra banda, Ribera ha asseverat que canviar els noms dels carrers “no és una cosa tan senzilla com canviar una placa”, sinó que es tracta d'una acció que pot tardar anys a normalitzar-se. A més, i sobre el fet de si aquestes plaques es tornaran a col·locar o no, ha indicat que tot s'ha de parlar i estudiar. “Ara no ho podem dir; no puc prendre cap decisió en nom de l'equip de govern o el Ple de l'Ajuntament”, ha remarcat. 
 

Plaça mossèn Armengou de Berga. Foto: Aida Morales.


Assumptes molt "més importants"

Segons ha considerat, l'acció de l'Ateneu Columna Terra i Llibertat respon, més aviat, a un acte “d'impaciència” que no de voluntat d'arribar a acords. Davant d'aquesta situació, ha dit, l'Ajuntament de Berga també comparteix la impaciència, però respecte d'assumptes “més importants”: “Hi ha indignitats molt més grosses com és el deute o el conflicte amb Inberga Tur”. 

Per a Ribera, el canvi de carrers és una qüestió que es pot plantejar però, en cap cas, una “urgència”. Sigui com sigui, ha acabat, la situació s'haurà d'estudiar per veure quin és el proper pas.
 

Plaques retirades del carrer mossèn Espelt i la plaça mossèn Armengou de Berga. Foto: Ateneu Columna Terra i Llibertat.

Arxivat a