L'EI mai no ho faria
Per L'EI mai no ho faria el 11 de març de 2016 a les 09:22
http://www.naciodigital.cat/noticia/99423/arran/retira/tots/noms/carrers/franquistes/lleida
perquè no consulteu sobre el deute d'inbergatur.....
Per Anònim el 11 de març de 2016 a les 08:57
de debò cal una consulta per reconèixer els berguedans que lluitaren activament contra el feixisme????? de veritat cal una consulta per reconèixer berguedans assassinats o deportats a camps d'extermini per lluitar contra l'explotació i la injusticia????? i si aquesta consulta se salda amb un NO majoritari, democràtic i cívic clar, a aquest reconeixement? llavors que? ho deixem aquí.....
que llarga s'he m'està fent l'edat mitjana! a berga ja fa segles i segles que dura.......
tot el meu suport al canvi de noms i a l'ateneu terra i llibertat. molt bona iniciativa
Memòria i dignitat
Per Un "menjacapellans" de l'Ateneu el 10 de març de 2016 a les 19:21
Responc al que em respon abans. Disculpa el retard però donava aquest fil per mort. En primer lloc estic d'acord amb tu, els governs francès i britànic no tenen res d'ideal però he citat l'anècdota per demostrar com, fins hi tot governs tan poc defendibles com aquests, van tenir un detall amb els nostres compatriotes locals. I ho he citat per contraposar-ho amb el Berguedà, o amb Catalunya, on aquesta gent no ha sigut mai reconeguda per cap institució. En realitat entenc el teu raonament i comparteixo que l'important són els fets, no que un tercer els hagi reconegut abans, i de fets en podem parlar i molt d'aquesta gent!
Ramon Vila. Va néixer a Peguera, més pobre que una rata. Visqué la insurrecció del 32 a Fígols –aquesta que ara en fem obres de teatre i n'escrivim llibres–, s'enrolà de voluntari al front a la columna terra i llibertat amb un munt de Berguedans i lluità al front d'Aragó. Quan el feixisme va guanyar va exiliar-se a França on va ser internat al camp de concentració. En va fugir per tornar a Catalunya a seguir la guerra civil que no donava per acabada. Tornà a França i participà a la resistència francesa contra els nazis, va arribar al grau de Capità pels seus coneixements amb explosius, cosa que li va valer la legió d'honor. Efectivament en Vila era conseqüent, per això va rebutjar la legió d'Honor otorgada perl govern francés i va tornar a Catalunya a lluitar contra el franquisme. Participà del maquis, tots ho sabem, realitzant un munt de sabotatges i accions contra el règim. Finalment va morir, sol, el 7 d'agost del 63 a Castellnou del Bages, perseguit per més de 300 guardies civils. Vaig tenir l'oportunitat de conèixer i entrevistar a la seva germana en una residència d'avis. Una dona digna, orgullosa del seu germà.
En Vila, és només un exemple de Berguedans enterrats per la història. N'hi ha un munt més i les seves biografies descriuen persones íntegres i irreductibles. Aquests berguedans formen part de la nostra història i ben trist és que tinguin més reconeixement a qualsevol lloc menys aquí.
Sobre Durruti. T'equivoques si creus que jo vull una placa a Berga per ell. El que defenso és homenatjar la Berga oblidada, l'alta Berga, l'enterrada per la història. Recordar a la gent de la comarca per reparar ni que sigui simbòlicament 40 anys de franquisme i 40 de continuisme. Jo reivindico els d'aquí, perquè en tenim un futimé! I subratllo: d'aquí!. Perquè l'anarquisme, la FAI i la CNT eren tan catalanes com la Moreneta o Queralt. De fet és als Països Catalans conjuntament amb Andalusia on històricament ha tingut més implantació. Garcia Oliver, Pestanya, Peiró, Salvador Seguí, Frederica Montseny són només exemples de catalans i anarquistes. Aquesta cantarella de que l'anarquisme és forani és falsa (pots llegirte el llibre de Xavier Díez sobre l'anarquisme com a fet diferencial català). Per altra banda he de contrariarte amb el camp i el règim de propietat, a casa nostra l'anarquisme va tenir sobretot influència a través del sindicalisme dins les fàbriques. I els burgesos catalans eren igual o pitjor que els espanyols. Casualment avui fa 93 anys que Salvador Seguí va ser assassinat per pistolers pagats per la patronal catalana. Molt revelador.
Per últim et dono la raó. La memòria l'ha de restaurar sobretot la gent, el poble, però és molt legítim exigir a les institucions un reconeixement també per esmenar el règim continuista de la transició. Per començar a normalitzar als exclosos i visibilitzar-los. Aquella Berga que no es vol reconèixer.
I finalment sobre una posible consulta s'ha de veure el que. Jo personalment no estic d'acord que, en una situació de partida injusta, com és que hi hagi carrers de franquistes al nomenclàtor, es faci un judici popular si en Vila i Capdevila mereix o no un carrer a Berga. Per mi que en Vila, l'Alfonsina, el Massana, el Puertas, Bueno, Bertobillo, Vilella etc etc tinguin un carrer és simplement una qüestió de justícia perquè negar-ho és legitimar la invisibilització que se'n ha fet sempre.
Al anònim de les 9:57 només vull recordar-li la frase de Brecht: "Primero se llevaron a los judios pero como no era judio no me importó... etc etc." Et sona no?
A l'Isaac Lozano (responsable ERC al Berguedà)
Per Anònim el 10 de març de 2016 a les 09:57
Abans d'escriure informa-te'n d'allò que vols redactar perquè sinó fotràs la pota i faràs el ridícul, com és el cas.
A Berga hi ha 2 Ateneus: L'ateneu de dalt (Ateneu Llibertari del Berguedà) i l'ateneu de baix (Ateneu columna terra i llibertat).
El primer és una entitat que fa més de 20 anys que existeix a Berga i es caracteritza, entre d'altres, per ser un col.lectiu bastant heterogeni ideològicament ("coexisteixen" sense cap problema gent de tradició llibertària amb gent de la mateixa esquerra independentista, per això hi ha militants de la CUP, com el mateix cap de llista de les eleccions de l'any 2007, que també formen part de l'Ateneu Llibertari). La mostra d'aquesta diversitat de l'Ateneu Llibertari és que en aquell espai pots trobar la CNT, Radio Pinsania, la colla Bastonera, un centre excursionista ... és un espai d'afluència bastant divers i ric en la seva composició.
El segon, l'Ateneu Columna Terra i Llibertat NO té absolutament res a veure amb l'Ateneu Llibertari, ni des del punt de vista de dinamització de l'espai, ni des del punt de vista ideològic: En aquest àmbit, el principal objectiu de l'Ateneu KTLl (juntament amb els del Centre d'estudis: 2 noms, mateixa gent), el "leitmotive", és menysprear, desacreditar, desprestigiar, obstaculitzar la feina que desenvolupa l'Esquerra Independentista en general, i la CUP en particular, utilitzant totes les eines disponibles al seu abast (només cal llegir-se el pèsol negre). Tot plegat molt anarquista....
Finalment és preocupant que un dels màxims dirigents d'ERC mostri un nivell de redacció tant baix...tot i que encara és més preocupant que vulgui treure'n rèdit polític d'un episodi tant lamentable com aquest.
La calle es mía
Per Uno que pasaba por aquí el 10 de març de 2016 a les 01:52
Albéniz
Fortuny
Santa Joaquima de Vedruna
Lluis Millet
Santa Magdalena
Pau Picasso
Pio Baroja
Salvador Espriu
Doctor Fleming...
1 Vincular el nom d'una persona a un edifici, un carrer, una locomotora, un vaixell... és un fet moral, una declaració de principis i, per tant, ens conforma i ens afirma davant dels altres col·lectius.
2 Què hi cap i què no, a la guia de carrers d'una ciutat?
En principi hi cap tot, qualsevol nom. Precisament per això, el més significatiu és allò que n'excloem. Així, si repassem el directori de Berga, veurem que hi ha molt pocs carrers dedicats a «personatges universals».
Podem constatar que la mirada d'aquells que, al llarg del temps, han aparellat noms amb carrers de la nostra ciutat ha tingut un horitzó molt proper, parroquial, gairebé queraltí.
3 Endogàmia, tancament; però també cainisme... No hi ha res més nostre, que ens defineixi més que allò que odiem, que rebutgem (algú per aquí dalt demanava suprimir també Cervantes: segurament el considera un enemic.)
El dia que vaig veure volar pels aires els Budes colossals de l'Afganistan vaig sentir que s'apropava una altra Edat Mitjana.
Que espera l'Ajuntament
Per Anònim el 9 de març de 2016 a les 19:42
Jo em pregunto: Que espera l'Ajuntament de Berga en reposar les dues plaques retirades per quatre bretols?. Si no ho fa es que hi està d'acord.
A l'Isaac Lozano
Per Anònim el 9 de març de 2016 a les 17:02
Més valdria que es fixés en el paperot del seu gran partit (ha obviat que és cap d'ERC al Berguedà, suposo que per donar més neutralitat al comentari) a Berga i Vilada enlloc de llançar porqueria.
És ben bé de conèixer poc qui és la CUP i qui són els membres del Centre d'Estudis per dir que són amics. N'hi ha prou amb llegir qualsevol Pèsol Negre, la revista editada per aquests senyors, per veure que d'amics, res. De fet, surten més escaldats que en els pamflets d'Esquerra.
Pot anar alimentant la seva fantasia però això no li donarà la raó.
Gamberrada i callada per resposta
Per Isaac Lozano el 9 de març de 2016 a les 16:35
Això simplement és la gamberrada típica: no se'ns acut res més que arrancar dos plaques (bastant cares per cert) i enviar-les dins un sobre a l'Ajuntament (una entitat que no deuen reconeixer, ja que podrien haver entrat la instància (que probablement no s'ha entrat degut a l'equip de govern...)) i un altre al regio7, amb nota inclosa... Em recorda a gamberrada d'EGB, quan t'ajuntaves amb els amics i movies les plantes dels veins de lloc i aquestes tonteries per riure un rato i després, mentre estaves fent la cervesa, fer-te el milhomes i burlar-te de l'afectat.
Dit així es un tema bastant banal... podria dir-ho d'una altra manera: poc participatiu, poc democràtic, amb molt poc fons social i cultural, però dir-ho així sembla poc adequat pel que això és: una gamberrada, on els perpetradors de tot aquest escarni disfruten com més i més coses llegeixen, ja que, com bons anarquistes de sopar de duro, ells tenen la RAÓ (en majúscules).
Respecte a la resposta de l'ajuntament em sembla penosa, si bé es cert que dins l'equip de govern (i més concretament penso en 2 o 3 persones) aquestes accions es veuen de forma similar al que ha expressat la majoria (ojo, LA MAJORIA) aquí, també és ben cert que això s'ha alimentat des de sectors majoritaris de la CUP, que mentre no manaven podien riure les gràcies del cosí friki. L'analisi, fet per alguns, de que els de l'Ateneu volen posar contra les cordes al govern municipal em sembla desdibuxat ja que el fet mateix que els de l'Ateneu no hagin presentat això a Ple es una clara mostra d'influència de la CUP sobre l'Ateneu (guanyada a base d'alimentar tots aquests temes), ja que presentaria en un tema profundament ideologic com de sola pot arribar a estar la CUP en l'Ajuntament, visualitzant-se molt probablement un resultat 11 - 6 pels mitjans.
A veure que fa ara l'Ajuntament
Per Anònim el 9 de març de 2016 a les 15:09
Si jo vaig i arraco una paperera , pq em molesta o com que no m'agrada el color en que están pintats els cotxes dels locals, els pinto de color rosa..... a que em denunciaran i em multaran.......donç, apa........ja sabeu que eu de fer amb la gent que fa bretolades.
I no estic d'acord en canviar els noms dels carrers.........nois i noies de la CUP, vosaltres no creieu que tenim problemas més importants a Berga que aquest.
A memòria i dignitat
Per Anònim el 9 de març de 2016 a les 13:49
Bé, sembla que saps molt d'història, i parles dels reconeixements que van rebre en caracremada i en Josep Esther pels governs britànic i francés respectivament. Pots explicar als lectors quin paper van tenir aquestes dues potències europees un cop va acabar la II Guerra Mundial amb els Països Catalans i amb l'Estat Espanyol? Molt reconeixement a aquests lluitadors antifranquistes, però al mateix temps van permetre la perpetuació del franquisme durant 40 anys a l'Estat Espanyol. Per quin motiu un cop es van desfer de Mussolini i Hitler (amb l'ajuda absolutament decisiva de l'URSS) no van enderrocar Franco? Per què a partir de l'any 1959 comencen les relacions econòmiques entre aquests mateixos estats i l'estat espanyol? No haurien d'haver estat conseqüents en Caracremada i en Josep Esther i renunciar a aquestes medalles i reconeixements si tant anarquistes eren???
Per altra banda, jo estaria encantat que a la nostra ciutat hi hagués un carrer dedicat a Buenaventura Durruti. Ara bé, hi ha molta gent sobretot del sud del Principat que no estaria gens d'acord amb el nom d'aquest carrer. Per quin motiu? Doncs perquè no tots els catalans estan orgullosos del paper de la FAI durant la guerra civil (a voltes inclús gent de la mateixa CNT). Molta gent de la FAI provenia de llocs de l'Estat on predominava el latifundisme, mentre que a Catalunya sovint predominava la petita explotació agrícola...a ulls dels militants de la FAI no hi havia cap mena de diferència, però és evident que entre el terratinent castellà o andalús i el pagès del camp català hi havia un món de diferència. El tracte que van patir per part dels militants de la FAI va ser exactament el mateix...l'humiliació, l'espoli i l'assassinat...això si tens tants coneixements d'història suposo que ho pots arribar a reconèixer.
El que vull dir és que consideraria contrarevolucionari arrencar una placa d'un carrer dedicat a Durruti, malgrat que hi hagués gent que ho pogués justificar historiogràficament.
Una altra cosa que se m'escapa és aquesta obsessió amb que l'Ajuntament hagi de "restaurar" la memòria...pensava que no teníeu cap mena de voluntat de treballar amb les institucions, tot el contrari, són l'enemic a combatre, no?? No l'hi pertocaria al poble (al que dieu que representeu, tot i que sabeu perfectament que no és ni de conya així, ja que sou un grup residual i absolutament minoritari) restaurar la memòria. No haurieu d'estar d'acord amb la proposta que fa l'Ajuntament de traslladar la decisió respecte a aquesta qüestió als ciutadans de Berga?
Perdona 06'22
Per Anònim el 9 de març de 2016 a les 11:45
No és un delicte, és una falta administrativa. Informa-te'n abans d'escriure!
I que consti que no estic gens d'acord amb el que ha succeït, però una mica més de rigor si us plau.
Per altra banda, em sembla que tenim prou feina a Berga com per preocupar-nos del nom d'alguns carrers (noms que per altra banda fa 40 anys, com a mínim, que hi són i ningú fins ara se n'havia queixat)...un d'ells és per exemple que l'església no pagui IBI (ni aquí ni enlloc) mentre la resta dels mortals si que ho hem de fer...hagués estat bé una campanya en aquesta línia i no el xantatge en forma de nyap de les plaques.
La decisió de l'equip de govern de fer un procés participatiu i implicar als veïns en el nomenclàtor dels seus carrers em sembla collonuda...
delicte
Per Anònim el 9 de març de 2016 a les 06:22
Manipular elements de serveis municipals., com les senyalització o mobiliari urbà. Es un DELICTE i si a sobre el ke ho ha fet ho manifesta, no se k.espera l.ALCALDESSA de Berga ha presentar la corresponent denuncia i demanda corresponent davant el jutjat i la fiscalia. No hi ha altra cami. Fer ulls clucs es propiciar que la propera la fassin,mes grossa.
Ara imagineu k en nom de l.anarquia un bon dia treguin senyals de trànsit en fi, uns bretols ! Ke poc coneixien en Ramonet Xic.
En un altre mon!
Per Anònim el 9 de març de 2016 a les 00:19
Els nens mal criats" de la CUP semblin uns angelets al costat d'aquests impresentables.... Pero realment el que em preocupa es que anem baixant el nivell... Fins on arribarem? Realment la gent gasta energies amb aquestes histories i no s'adona que Berga esta morint perque la gent jove marxa per falta d'oportunitats? Qui quedara a Berga d'aqui 30 anys? Realment si tenim aquests politics tant patetics sera perque ens els mareixem.... Espero que la gent es deixi de romanços i es posi a treballar i a arriscar per crear riquesa i benestar. Es vergonyos!!!!
Ningú te la raó absoluta
Per Anònim el 8 de març de 2016 a les 23:40
Quan batagem un carrer amb un nom d' una persona es molt difícil que agradi a tothom, perque ningú es perfecte ni ho es per a tots, m' agrada el carrer Harmonia, Alpens, Gósol, Saldes, Gironella, Vila de Bagà, Passeig de la Indústria, Carrer Major, Plaça de les Fonts, Passeig dels Abeuradors, Pça. Pirineus.......si així ho hagessim fet en tots els carrers ara no estariem aquí insultant els uns i els altres per el simple nom d' un carrer.
Centre d'estudis / Ateneu Kolumna Terra i Llibertat
Per Anònim el 8 de març de 2016 a les 23:06
El pitjor de tot és que 4 o 5 fanàtics (passo sovint per davant dels seus dos txiringos i sempre és tancat, i quan està obert mai hi ha més persones de les que he dit), exigeixin el què han de fer a una formació política avalada per més de 2000 veïns de Berga.
Però a qui penseu que representeu? Us heu adonat que sou insignificants a Berga? No podeu fer una mica d'autocrítica i adonar-vos que mentre col.lectius amb jovent tant o més implicats que vosaltres amb causes polítiques i socials reben cada cop més complicitat per part de la gent vosaltres no teniu prou força ni per tenir el vostre "garito" obert?
Educacio
Per Bernat. el 8 de març de 2016 a les 22:31
Soc el net de la Teresina.
Li he explicat molt be a la meva iaia els qui son que fan tot aixo.
Jo ho tinc molt clar
Fins i tot se perfectament que ho fan per posar a l'equip de gobern a les cordes.
Tinc confiança que els que gobernen sabràn estar al seu lloc i actuaran amb justicia.
Han de gobernar per tot Berga, no nomes per aquests quatre destralers.
La iaia es velleta i alguns d'aquests que proposen li van fer molt mal, a ella i a la seva familia.
Gràcies per publicar-ho.
Memòria i dignitat
Per Anònim el 8 de març de 2016 a les 20:58
Que la memòria històrica és un assumpte important ho demostren la munió de comentaris d’aquesta notícia. Com alguns reconeixen més amunt vivim en el continuisme del franquisme reblat amb la transició, sense justícia i amb la llei de punt i final que és la llei de l’oblit. En aquest sentit, és obvi que un futimé de berguedans han quedat fora de la història i fora de la mateixa comarca doncs molts van haver d’exiliar-se per salvar la seva vida. No hi ha hagut reparació, ni tan sols simbòlica. Cert és que per primera vegada des de l’esfera institucional aquest any s’han fet unes jornades de recuperació ben interessants, però més enllà i, de moment, no hi ha hagut cap canvi que perduri. És entre trist i patètic que Berguedans reconeguts internacionalment com en Ramon Vila, conegut com Capità Raymon (mal anomenat Caracremada) tingui la Legió d’Honor en territori francès i aquí encara se’l consideri un delinqüent per molts. O com en Josep Ester Borràs, condecorat pel govern Britànic per la seva implicació en la resistència francesa contra l’ocupació alemanya i sobrevivent dels camps d’extermini nazis.
Entenc l’acció de retirada de plaques com un revulsiu simbòlic per tornar a posar el tema a l’ordre del dia i per evitar que, un cop més, el partit polític que governa es faci l’orni. De pas ha servit per comprovar la bona salut que encara té el franquisme a la nostra petita ciutat. Al cap i a la fi, tot i el batibull d’indignats, les plaques intactes seran recol•locades.
També entenc que és bastant més intel¬•ligent collar un govern sensible en aquests temes –com hauria de ser la CUP- que un de convergent doncs hi hauria d’haver més possibilitats que fessin alguna cosa. Recordeu la recent vaga a TMB cupaires?
En definitiva, encara queda per veure si finalment hi haurà algun moviment del consistori per restaurar la memòria, les raons hi són, els reaccionaris també, veurem a qui fa cas l’Ajuntament.
Mal d'ulls
Per Anònim el 8 de març de 2016 a les 20:05
Pet l'anarco. Un català amb menys faltes d'ortografia. O també és una forma d'anarquia?
Anarkia i ateisma
Per Anarko-ateu el 8 de març de 2016 a les 19:38
Akests del poble de berga sou uns reacciunaris. Magradaria qeus arrenqussin totes les plaques de capallans i sants creats per l'Esglèsia reprassora. Endevant gent de l'Ataneu!
Carta blanca: ho trec i llestos!!!
Per Anònim el 8 de març de 2016 a les 18:28
- Podem treure "per les bones" qualsevol cosa que no ens agradi de la nostra ciutat?
- Diuen que han fet la meitat de la feina. En realitat el que han causat és feina a l'Ajuntament perquè ara haurà o "hauria" de tornar a posar al seu lloc aquestes plaques. El més raonable seria que ho tornessin a col·locar els que ho han tret perquè suposa una despesa (per petita que sigui) i l'equip de govern es queixa que no hi ha diners.
- Què pensa fer l'equip de govern amb l'Ateneu per haver tret els rètols? Els sancionarà? Els hi farà tornar a posar?
Al cap i a la fi és patrimoni de la ciutat i l'equip de govern hauria d'aplicar la llei sancionant aquest tipus d'actuacions. Si no ho fa, aleshores, demà potser trauré el contenidor de davant de casa que a l'estiu amb la calor fa molta pudor i no m'agrada i em molesta, a més, si no passa res per fer-ho doncs endavant. I, si us plau, no us talleu, a tothom que li desagradi alguna cosa de la ciutat: a partir d'ara que ho deixi al seu gust.
Reposició de les plaques
Per Anònim el 8 de març de 2016 a les 18:28
Esperem que l'Ajuntament de Berga,reposi les plaques arrencades per aquests bretols aquesta mateixa setmana.
Aixi no es fan les coses.
Per Anònim el 8 de març de 2016 a les 18:16
Nois. Aixi no es fan les coses. No es democratic ni sa.
al net de la Teresina
Per Anònim el 8 de març de 2016 a les 18:03
ja que vas demanar-li que votés la CUP, faries bé en explicar-li que aquest cop no hi tenen res a veure.
No comparteixo moltes de les coses que fan però al costat d'aquesta gent, que es dedica a espatllar els carrers i imposar la seva voluntat sobre els altres, són una meravella.
Els matisos
Per Anònima el 8 de març de 2016 a les 16:46
És important la memòria històrica. És la base del desenvolupament de la societat. És ben evident que la proposta del Centre d'Estudis, una associació que sempre ha treballat per aquest aspecte, no té res de despropòsit i està feta amb la lògica de la veritat històrica -no crec que siguin manipuladors, simplement desfan el relat històric dominant, que és ben diferent-.
Ara bé, el xantatge és una altra cosa. Berga és molta gent, i sovint cal pedagogia i treball col·lectiu per explicar propostes, un treball que com a habitant de la ciutat no he vist -més enllà d'una campanya de cartells, etc-. Demanar a l'equip de govern (els PALMEROS? de la cup, com diuen) que acatin perquè sí, em sembla d'una manca de mires força increïble. Una cosa és ser un partit polític, una altra és ser un equip de govern que governa en minoria. Trobo força increïble que es critiqui la demanda d'un procés participatiu, bàsicament perquè bé s'haurà de demanar la opinió dels habitants de Berga. Quelcom que seria més productiu si hi hagués hagut una campanya de conscienciació i pedagogia per part del Centre d'Estudis. Amb accions com aquesta només s'aconsegueix tirar per terra tota la feina feta fins ara per ells mateixos i tirar sal sobre la possibilitat de continuar treballant en la proposta. Una llàstima.
quins pocs criteris
Per montanyà el 8 de març de 2016 a les 16:45
Diuen aquests anarquistes que Mn. Espel era "busador de menors " segons el que els hi va explicar El Ramonet Xic.
Llavors tindriem que saber la versió del Ramon Casals " ramonet xic"
quina lleugeresa a l'hora de culpabilitzar a la gent no ?
nosaltres diem això perqué fulano de tal ens va dir això.
Fa pena de veritat
Cap persona a Berga tindria un carrer dedicat si hagués estat això.
els noms sobretot a les primers anys de democracia van mirar-se amb lupa.
Educacio
Per Teresina el 8 de març de 2016 a les 16:43
Hola. Soc una dona gran. Ben dit, soc vella.
He damanat al meu net que escrigui aixo que li estic dictant.
Jo no ho se fer.
Estic trista i decebuda.
Vaug votar la Cup perque el nen m'ho va damanar.
Quin desastre.
Ara em diu que fins i tot amb ell li sap greu d'haver-mo damanat. Que no es pensava que aquesta gent fossin aixis.
Jo mai espatllaria les coses que ells posen. Demano respecte per la nostra historia.
Heu pintat cares de persones en algunes parets que no van ser res de bo.
Ningu us les ha tocat.
Respecteu el pensar de la gent.
Sigueu educats.
Ajuntament, defenseu a tots els berguedans.
Ens esteu fent mal a molta gent.
Tinc 87 anys.
Gràcies.
Casualitat
Per Anònim el 8 de març de 2016 a les 16:40
Aquesta associació (centre d'estudis) fa com 10-15 anys que existeix. Puc estar d'acord amb algunes de les actuacions que han dut a terme (tasca d'arxiu,edició de llibres, memòria històrica....), però el que han realitzat amb les plaques ho trobo absolutament fora de lloc, no pel què, sinó pel com.
A partir d'aquí vull formular unes preguntes:
- Per quin motiu ARA es produeix aquesta acció, i no durant els darrers 8 anys en els que CiU ha tingut l'alcaldia de la ciutat? Es tracta únicament de posar contra les cordes a l'equip de govern de la CUP?
- Vosaltres que defenseu els interessos populars, els interessos de la majoria, heu tingut en compte l'opinió del veïns en tot aquest afer?
- Em va semblar que l'alcaldessa va afirmar que hi havia obertes vies de diàleg en tota aquesta qüestió amb aquesta entitat...s'ha trencat aquest diàleg i per aquest motiu heu actuat unilateralment, o bé, com sabeu que la CUP està en minoria i qualsevol proposta d'aquesta tipologia serà tombada al Ple municipal heu optat per actuar d'aquesta manera?
- Critiqueu molt a la CUP, afirmeu que hem viscut 40 anys de franquisme, i 40 de continuisme. Estic absolutament d'acord, ara bé podeu reconèixer, com a mínim, que després d'aquests 80 anys, per primer cop a la història del nostre Ajuntament, un equip de govern ha volgut (com bonament ha pogut) RECONÈIXER els berguedans que van patir la repressió i les atrocitats del franquisme. NI UN SOL RECONEIXEMENT per part vostre, només insults!!!! Aquests que homenatgen als berguedans caiguts pel feixisme són uns palmeros ???(comentari de les 14'51h).
- I finalment, vosaltres que sou tants anarquistes podeu explicar a la gent quantes subvencions públiques rebeu? Quants diners us ha donat l'ajuntament en aquests 10-15 anys de la vostra història? L'anarquisme no es basava amb l'autogestió???
resposta a l'alfonsina bueno
Per Carme vilalta el 8 de març de 2016 a les 15:38
saps que estàs parlant en nom d'una persona difunta ?
has explicat a la filla de l'alfonsina que parles amb nom de la seva mare?
vas coneixer l'alfonsina i com pensava ? diris que no !! jo si.
Peró tot i aixì no parlaria en nom d'una persona que ja no pot opinar.
pena i fàstic
Per el ceramista el 8 de març de 2016 a les 14:55
Sóc ceramista. Aquestes plaques valen 200 eurus cada una. Recordo que no fa molts anys les vem fer.
Ara toca pagar a tots els berguedans les ideologies de 4 anarquistes manipuladors de la história.
Justícia
Per Alfonsina Bueno el 8 de març de 2016 a les 14:51
Que la resposta dels palmeros de l'equip de govern sigui demanar una consulta diu molt de la seva valentia. Si a Alemanya algú hagués plantejat que per homenatjar els exterminats pel nazisme calia una consulta l'indignació hagués estat majúscula. Aquí com que el franquisme es ven viu veiem el que passa. Feu el favor, per quip de govern es pot aprovar. És un acte de justícia.
que no ens preneu el pel
Per pere 48 el 8 de març de 2016 a les 14:44
Fins quant ha de durar tot aixó ?
Estan manipulant la biografia de dos personatges berguedans . Ajuntament ? Oposició ? Historiadors que tant us agrada glorificar mn. Armengou on sou ?
Valdria la pena que algú també digués o contrastés la biografia d'aquests que volen rebatejar els actuals noms de carrer. En concret volen dedicar un carrer a un petsonatge que només a casa meva va venir-hi a robar tres vegades !!!!
Qui son aquí els feixistes ?
Per Joan Canal el 8 de març de 2016 a les 14:08
Em sembla que ja ha arribat l'hora que el nostre ajuntament digui quelcom. Equip de govern i oposició.
Qui està fent aquí el paper de feixista ????
Això és intolerable !!! primer per la manipulació que estan fent d'aquestes 2 persones. Ni violador ni feixista l'altre per favor !!
Que és això d'arrencar una placa amb un nom d'un carrer, comencem doncs a fer-ho tothom ??' tot alló que no ens agrada ho treiem ?? comencem a arrencar les seves obres mural i plaques que recorden als seus herois ??' Ramonet Xic ? bertobillo? puertas ?
Sra. Montserrat Venturós com alcaldessa de Berga penso que això no pot deixar-ho així com així. Permetre així com així actes vandàlics, ni embrutar berguedans il·lustres amb mentides.
No tenen pebrots
Per Carta blanca el 8 de març de 2016 a les 13:35
Primer entren una instància enlloc de una moció al ple municipal perquè saben que se'ls hi hagués tumbat (per molt que la CUP pogués estar-hi d'acord o no, són minoria).
Ara treuen les plaques del carrer perquè saben que si es fes una consulta, que per cert no demanen, també la perdrien.
És estratègia pura i dura per desacreditar l'equip de govern però és que a més és estratègia cutre, se'ls veu d'una hora lluny.
Jo pregunto, malgrat no esperi cap mena de resposta, tenen nassos de portar la moció al ple com a associació que són i per tant tinguin opció de fer-ho? I si es fes una consulta a la gent, acceptarien el resultat si surt que no?
retirada de noms
Per Neus MV el 8 de març de 2016 a les 13:01
Sincerament, crec que retirar aquests noms fa un flac favor a la història dels beeguedans. Els motius pels quals es fa em semblen manipulats ben malintencionadament.
N'hi ha d'altres que sí que no hi pinten res, com el carrer Cervantes.
Però Berga és especialista en fer coses estranyes i en maltractar els seus fills.