El Solsonès deixarà de formar part del Camí dels Bons Homes, amb inici al Berguedà

El Consell Regulador respecta la decisió de la comarca veïna i eliminarà tota la informació del Solsonès

Redacció
08 de març del 2016
Actualitzat a les 11:56h
Camí dels Bons Homes
Camí dels Bons Homes | Consell Regulador
La comarca del Solsonès deixarà de formar part de l'itinerari creat el 1998 pels consells comarcals del Berguedà i la Cerdanya, que ressegueix els camins d'exili i de comunicació dels càtars al segle XII i XIII. Així ho ha informat el Consell Regulador del Camí dels Bons Homes amb seu a la capital berguedana, després que la comarca veïna hagi optat per desvincular-se d'aquesta iniciativa. 

Segons han explicat, el Consell Comarcal del Solsonès va mostrar el 2001 el seu interès per ampliar la ruta original de Berga al castell de Montsegur, aprofitant el pas dels senders GR7 i GR1 per la seva comarca. La voluntat era dinamitzar socioeconòmicament el territori, amb una ampliació de l'eix originari creat pels càtars que fugien de la Inquisició. 

Durant aquests anys, s'han realitzat diverses tasques de dinamització, senyalització, arranjament i interpretació de la ruta al seu pas pel Solsonès, sense que aquesta hagi acabat d'arrelar. Per això, el nou govern del Consell Comarcal d'aquesta comarca ha decidit des vincular-se de la ruta i deixar de formar part del projecte del Camí dels bons Homes. 

Per la seva part, el Consell Regulador afirma que hi està d'acord i, per aquest motiu, s'anirà eliminant paulatinament la informació del Solsonès de la ruta, així com la senyalització vertical i interpretativa en aquest tram.