L'Ajuntament de Berga denuncia que el sou de les dones sigui encara un 25% menys

El consistori berguedà publica un manifest on es compromet a impulsar polítiques locals d'igualtat

Redacció
08 de març del 2016
Actualitzat a les 11:18h
L'Ajuntament de Berga ha publicat aquest dimarts, Dia Internacional de la Dona Treballadora, un manifest on es compromet amb la igualtat i denuncia la situació que encara pateix el gènere femení, sobretot, en l'àmbit laboral i de la família. En aquest sentit, el consistori ha recordat que les dones cobren un 25% menys que els homes, ocupen la majoria dels contractes a temps parcial i dediquen el triple d'hores que els homes a les tasques no remunerades de la llar. 

Per tot això, continua l'Ajuntament, és “més necessari que mai” el feminisme “com a motor de canvi”. Un moviment, han recordat, que ja va deixar petjada a principis del segle XX a les fàbriques però que, segons consideren, ha de continuar per reclamar justícia i igualtat social. 

Des del món municipal, reivindica el consistori, cal seguir treballant per recuperar el llegat de les dones que van lluitar per aconseguir els drets de la societat actual. Unes aportacions femenines, ha continuat, que “han canviat la manera de fer dels municipis i la seva política”, tot i que massa vegades han quedat en l'anonimat. I davant d'aquest fet, sentencia l'Ajuntament de Berga, “encara existeixen desigualtats” en els diferents àmbits de la vida, com ara la feina, la cura, l'educació o la família, amb “estereotips” i la “ridiculització” de les dones  que ocupen llocs de poder i lideratge. 

Per tot això, la institució berguedana ha volgut mostrar el seu “compromís polític” per implementar la Llei d'igualtat efectiva de dones i homes, així com l'aposta per la igualtat en el món local per construir, segons han afirmat, “una societat més justa i digna per a tothom”.
Arxivat a