La cervesa berguedana Quer, premiada a la Barcelona Beer Festival

El creador de la cervesa afirma que és un "orgull" rebre aquesta distinció | Agust Fabregat assegura que és el primer concurs al que participen

07 de març del 2016
Actualitzat a les 19:30h
La cerveseria Quer és distingida al Barcelona Beer Festival.
La cerveseria Quer és distingida al Barcelona Beer Festival. | Cerveseria Quer
La cervesa berguedana Quer ha estat, aquest cap de setmana, una de les millors de la Barcelona Beer Festival. Si més no, la seva edició Quer Carnival, un tipus de cervesa fumada que ha aconseguit la medalla de bronze en la categoria de Smoked Beer. Ha estat en la primera edició del Barcelona Beer Challenge, el primer i més important concurs d'Espanya de cerveses artesanals amb jurat professional.

Segons ha explicat a NacióBerguedà el creador i fundador de la cerveseria Quer, Agust Fabregat, aquest premi és tot un "orgull" per a l'empresa amb seu a Berga. Entre altres motius, perquè es tracta del primer concurs en què participen, una edició que gaudeix d'un gran prestigi nacional i internacional, amb més de 150 jutges. 

"La veritat és que el fet de rebre el premi ens fa estar molt contents, i creiem que la gent ho valorarà més", ha destacat Fabregat. Al concurs, ha dit, hi van presentar cinc tipus de cerveses, i el fet que els jutges hagin distingit el seu producte els omple d'orgull. Un pas endavant, segons considera, que espera poder aprofitar al màxim, tant a l'hora d'aconseguir major renom i repercussió, com també amb les vendes. 

La cervesa Quer Carnival ha estat premiada per tenir un estil fumat molt peculiar. Segons ha explicat el seu creador, els jutges han valorat que sigui bona i que no tingui defectes però, sobretot, que segueixi un estil ajustat als cànons. 
 

El creador de la cervesa Quer, Agust Fabregat, a l'esquerra, recollint la distinció. Foto: Cerveseria Quer


Un concurs de renom

El Barcelona Beer Challenge ha establert 47 categories diferents amb tres reconeixements (or, plata i bronze) a les tres millors sempre que les cerveses guanyadores fossin jutjades com a excel·lents. Aquest reconeixement permet que, durant un any, l'etiqueta de la cervesa premiada incorpori el segell digitalitzat que reconeix la qualitat del producte.

El Barcelona Beer Challenge és un concurs de "primer nivell", ha explicat Àngel Tarriño, el seu director, que ha remarcat que, a més, està dotat d'una gran infraestructura organitzativa, amb jutges acreditats nacionals i internacionals, i que aspira a convertir-se "en un referent europeu en pocs anys".

Els seus objectius són destacar el valor que suposa per al sector cerveser generar concursos internacionals que posin èmfasi en la professionalització; informar que la cervesa artesana és un producte gastronòmic fomentant el consum responsable i difondre el valor de cervesa de qualitat.

Actualment hi ha més de 3.000 cerveses al mercat espanyol sota l'etiqueta d'artesana. "Cal que hi hagi eines útils que destaquin la qualitat de les cerveses i per això el Barcelona Beer Challenge suposarà un punt d'inflexió en el sector", ha apuntat Tarriño.
 

Cervesa Quer Carnival Foto: Cerveseria Quer

Arxivat a