Vuit famílies s'interessen per viure i crear un negoci a la masia Castellnou de Vallcebre

Proposen crear una empresa d'artesania, un obrador agroalimentar i o un negoci cultural

Redacció
07 de març del 2016
Actualitzat a les 15:23h
Masia Castellnou de Vallcebre.
Masia Castellnou de Vallcebre. | ADBerguedà.
La Masia Castellnou de Vallcebre ha rebut, finalment, set propostes de vuit famílies per iniciar projectes d'emprenedoria. Entre aquestes, una instal·lació d'obradors de productes agroalimentaris singulars, un taller d'artesania o activitats per al sector social i cultural. 

Segons l'ADBerguedà, al llarg de les properes setmanes aquestes propostes s'analitzaran, amb l'objectiu de realitzar un concurs d'adjudicació de la concessió pels volts del 2016. Llavors, aquesta instal·lació es convertirà en l'espai d'emprenedoria d'una d'aquestes famílies i, de retruc, serà una nova activitat econòmica al municipi i a la comarca.

Segons ja va considerar l'Ajuntament de Vallcebre, el resultat de la cerca de famílies ha tingut "més èxit de l'esperat". El poble de Vallcebre té actualment uns 260 habitants. El municipi compta amb una petita escola rural amb servei de menjador. Pel que fa a l'habitatge, es tracta de la masia Castellnou, una casa antiga del segle XIX amb una superfície construïda de 330 m2 distribuïda en tres plantes i el tradicional paller de les cases de pagès de 50 m2. L'entorn es troba urbanitzat, amb xarxa d'aigua i sanejament, electricitat, enllumenat públic i bona connexió a Internet.