Reforcen la senyalització de la carretera de Casserres pels nombrosos xocs amb senglars

La Diputació de Barcelona instal·la més senyals de precaució i avís

Aida Morales
06 de març del 2016
Actualitzat a les 17:59h

El senglar, en una imatge d'arxiu. Foto: GerardM-Wikipèdia


A causa dels nombrosos accidents produïts per xocs amb porcs senglars a la carretera que va de Gironella a Casserres, el Servei d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona ha decidit dur a terme tot un seguit de mesures preventives. Principalment, segons ha destacat l'Ajuntament de Casserres, es reforçarà la senyalització vertical del tram per tal d'informar i advertir els conductors del risc de topades amb aquests animals. 

La mesura es porta a terme mentre no es trobi cap altra solució definitiva. Precisament, una de les actuacions que s'estava plantejant era impulsar una prova pilot en aquest tram, que seria la primera de la demarcació de Barcelona, amb l'objectiu de disminuir els accidents de trànsit.  

Durant el proper Consell d'Alcaldes que se celebrarà el 17 de març a Saldes, a més, es traslladarà aquesta preocupació al diputat delegat d'Infraestructures Viàries i al gerent responsable de l'àrea, amb l'objectiu de desplegar més actuacions que es puguin portar a terme des de l'ens supracomarcal al Berguedà.

En una entrevista a NacióBerguedà, el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, també va afrontar aquesta problemàtica tan viscuda a la comarca. Sobre els senglars, va considerar que el problema s'havia de mirar de cara, i justificar-ne batudes amb pedagogia.