CiU i ERC demanen al Ple de Berga que Inberga Tur cedeixi i no recorri la sentència

Rosalia Monroy es preocupa per l'ascensor de Queralt i demana què passa amb les factures pendents a proveïdors | Ramon Minoves demana que es repensi la zona blava de l'hospital de Berga

03 de març del 2016
Actualitzat a les 22:31h
L'equip de govern al Ple de Berga.
L'equip de govern al Ple de Berga. | Aida Morales
Tal com s'esperava, la sentència contenciosa administrativa que obliga Inberga Tur a retornar la concessió de l'hostatgeria de Queralt, l'ascensor i l'Hotel Berga Park a l'Ajuntament de Berga ha estat un dels punts principals del Ple municipal d'aquest dijous. Una sessió plenària que altra vegada s'ha desenvolupat amb la màxima tranquil·litat i punts de confluència. 

Al Ple, l'alcaldessa, Montse Venturós, ha exposat el raonament del jutge, mentre que Convergència i Unió (CiU) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), després de felicitar el consistori per aquesta bona notícia, han volgut donar un pas més. "Ja que hi ha possibilitat que hi hagi un recurs, li demanaria a Inberga Tur que no el faci", ha declarat el convergent Antoni Biarnés. De la mateixa manera ho ha considerat la republicana Ermínia Altarriba que, igual que Biarnés, també ha celebrat el fet que el consistori es mantingués "ferm" el 2011, quan es podien haver pagat les pretensions econòmiques de l'empresa i evitar els judicis. 

"Aquesta enhorabona és al poble de Berga, no a l'Ajuntament", ha volgut precisar el regidor d'Iniciativa per Catalunya Verds (ICV), Joan Torres. Així mateix, la socialista Rosalia Monroy també se n'ha alegrat, tot i que ha demanat urgència i celeritat per un altre aspecte, arreglar l'ascensor de Queralt. Sobre aquest, Oriol Camps ha assegurat que el problema s'està gestionant, però que l'Ajuntament no actuarà fins que no tingui el permís de la concessionària. 

Una sessió plenària, per altra banda, on també ha aprovat, tot i que amb l'abstenció republicana, el nou estatut del Patronat de la Patum. En aquest, ha precisat la regidora Mònica Garcia, sobretot s'estableix un sistema de substitucions de les persones que en formen part, en cas que no puguin venir. "Vull justificar la nostra abstenció", ha interromput Altarriba, que ha precisat: "Nosaltres vam fer una proposta d'organització (...) creiem que ha de ser un òrgan consultiu molt més obert i per això ens abstindrem". 

Per unanimitat, tots els regidors també han aprovat la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Territorial del cementiri, que permetrà poder edificar més nínxols i que, fins el moment, era un terreny de domini públic que pertanyia a la C-16. 

Precs i preguntes

Els precs i preguntes han centrat la sessió, sobretot, en el deute de l'Ajuntament. "Què passa amb les factures endarrerides", ha preguntat Monroy. Sobre aquest aspecte, el regidor d'Hisenda, Francesc Ribera, ha afirmat que s'està elaborat un Pla de Pagament als Proveïdors i que, el problema de fons, són els, 2,8 milions d'euros de deute que es van trobar a la caixa del consistori quan van entrar. 

La polèmica entorn del sistema d'aparcament de la zona blava de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga també ha centrat part del debat. El regidor de CiU Ramon Minoves ha demanat a l'Ajuntament que estudiï altres fórmules de pagament, un fet que s'ha assumit amb certes reticències, per manca de viabilitat
 
Arxivat a