Un centenar d'estudiants de Berga es concentren contra la LOMQE

El SEPC critica la reforma 3+2 i la pèrdua de democràcia als instituts i universitats

Redacció
03 de març del 2016
Actualitzat a les 15:49h
Estudiants de Berga a la concentració del SEPC contra la reforma del 3+2
Estudiants de Berga a la concentració del SEPC contra la reforma del 3+2 | SEPC Berga

Un centenar d'estudiants s'han concentrat aquest dijous a la plaça de Sant Pere de Berga, per criticar la llei educativa LOMQE, aprovada pel ministre espanyol, José Wert. S'ha fet a instàncies del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) que, durant aquesta setmana, ha realitzat passaclasses i ha repartit diversos fulletons explicant els motius de la vaga i de la concentració. 

Berga, doncs, tot i que d'una manera molt més modesta que en altres parts de Catalunya, s'ha decidit sumar a la mobilització contra el decret d'implantació dels graus universitaris de 3 anys i l'ampliació dels 2 dels màsters, que es reserven la formació més específica. 

Durant l'acte, un portaveu del SEPC ha llegit un manifest i s'han penjat pancartes als murs de l'església i de la plaça. Segons han denunciat, aquesta reforma educativa que s'emmarca dins l'estratègia europea 2020 suposa un pas més, en "l'exclusió" de "les classes populars". Tal com critiquen, la llei vol suprimir els graus i facultats que no siguin productius i competitius, i fa que, per a poder tenir formació especialitzada, s'hagi de fer un màster de manera "impresdincible". 

A més, han lamentat, la LOMQE "massifica les aules", elimina beques i ajudes, "ataca a la democràcia" dels instituts i universitats retirant el poder al consell escolar, "imposa la religió" i "ataca el català", entre d'altres. 
 

Els estudiants de Berga es concentren a la plaça de Sant Pere contra el 3+2 Foto: SEPC Berga

Arxivat a