Condemnen Inberga Tur a retornar l'hostatgeria de Queralt i l'hotel Berga Park

Montse Venturós afirma que és una "molt bona notícia" per a la ciutadania | L'empresa concessionària encara pot presentar un recurs d'apel·lació a una instància superior

03 de març del 2016
Actualitzat a les 22:05h
El Jutjat Contenciós Administratiu 7 de Barcelona ha condemnat l'empresa berguedana Inberga Tur a retornar la concessió de l'hostatgeria de Queralt, l'ascensor i l'Hotel Berga Park a l'Ajuntament de Berga. Així ho ha fet saber el consistori berguedà aquest dijous en una roda de premsa, tot precisant que és una "molt bona notícia", però que no es tracta d'una sentència ferma. 

Tal com ha explicat l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, la sentència resol el procediment derivat de la concessió, però obre un període de 15 dies perquè Inberga Tur pugui presentar un recurs d'apel·lació. En cas que això sigui així, serà una instància superior la que tornarà a avaluar els fets, un procés que es pot allargar mesos o anys. Si no, ha remarcat, l'actual concessionària haurà de retornar tots aquests béns en un termini de tres mesos, que serà el que determinarà que la sentència sigui ferma. 

La resolució, però, no només dóna les culpes a Inberga Tur. Segons diu, les dues parts han incomplert les clàusules contractuals que hi havia. En aquest cas, dóna en un 70% la culpa a l'empresa concessionària, i un 30% al consistori. Pel que fa a la primera, destaca l'impagament de les factures de l'ascensor de Queralt, la inadequada prestació del servei o la manca de manteniment de les instal·lacions, segons ha explicat Venturós. Pel que fa a l'Ajuntament, el tribunal considera que hauria d'haver complert amb el compromís d'adequar i condicionar un espai de formació annex a l'hostaleria, com així ho fixa el contracte. 

"Molt bona notícia"

Segons l'alcaldessa, aquesta primera sentència, malgrat no sigui ferma, representa una "molt bona notícia" per als berguedans. En aquest punt, Venturós ha afirmat que la voluntat de l'equip de govern és que les instal·lacions retornin a Berga i que "els berguedans i berguedanes puguin recuperar el que és seu". 

"No és una victòria definitiva, perquè queda tota l'altra part per poder treballar i veure com es va desenvolupant", ha declarat. Així doncs, l'alcaldessa ha volgut diferenciar el procediment judicial de la concessió, del de la liquidació del contracte. Respecte d'aquest últim, ha indicat que s'ha d'anar "pas per pas", ja que és tota la part que té a veure amb el concurs de creditors de l'empresa i "qui s'ha de fer càrrec de què".
Arxivat a