El Konvent aposta per recuperar el Llobregat i organitza una jornada de neteja del riu

L'Ajuntament de Gironella també millorarà l'entorn des de l'Ametlla de Casserres fins a Viladomiu Nou | Una arrossada popular gratificarà els voluntaris aquest dissabte

Redacció
04 de març del 2016
Actualitzat a les 18:51h
 Riu Llobregat al pas per Cal Rosal
Riu Llobregat al pas per Cal Rosal | Jordi Plana.
“El Konvent és paisatge, és colònia del Llobregat i és implicació amb el territori”. Així justifica l'Associació Cultural Konvent de Cal Rosal l'activitat de neteja de la llera del riu que portarà a terme aquest proper dissabte. Una tasca amb què pretenen conscienciar sobre un entorn fluvial sovint massa abandonat que, segons afirmen, cal “recuperar”. 

Per això, han organitzat una jornada lúdica entorn del riu i la colònia, amb l'ordre, el respecte i la puresa com a eixos vertebradors. Segons han destacat, la zona està abandonada per la “falta evident” de manteniment, amb capes de vegetació desmesurada i frondosa, especialment esbarzers, que s'escampen sense control i mostren signes evidents de brutícia  que, alhora, incrementen el risc d'incendi. 

La possibilitat d'eliminar aquesta massa ajudarà a recuperar arbres autòctons, sanejar el medi i tornar a aprofitar un espai actualment inútil. Tot això es realitzarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Gironella, que al seu torn també fomentarà aquesta neteja a l'entorn del Llobregat. 

La regidora d'Entorn, Obres i Servei d'aquest consistori, Sílvia Corbera, ha indicat que l'Ajuntament talarà arbres amb perill de caure i netejarà tot el tram del terme municipal, des de l'Ametlla de Casserres fins a Viladomiu Nou. Aquesta actuació, que compta amb el permís de l'Agència Catalana de l'Aigua, suposarà una mesura de seguretat en cas de riuades i també millorarà el valor paisatgístic de la ruta de les colònies del Llobregat. 
 

Llera del Llobregat al seu pas per Cal Rosal. Foto: Jordi Plana.


Arrossada popular 

La jornada de neteja organitzada pel Konvent de Cal Rosal és oberta a tothom, segons han informat, i començarà a les 9.00 del matí amb una primera trobada i distribució de tasques. No obstant això, han destacat, els voluntaris poden anar arribant a l'hora que convingui. 

A les 14.00 hores, es farà una arrossada popular per gratificar el treball físic a la llera del riu, amb música i punxadiscs durant tot el matí, i la represa dels treballs de neteja de cara a la tarda. La cloenda serà a les 18.00 hores, quan comenci a caure la llum.
 

Mapa del tram que es vol adecentar Foto: Konvent

Arxivat a