La 9a Trobada de Dones del Berguedà commemorarà el seu Dia Internacional

La jornada serà el 12 de març | Guardiola de Berguedà també incorpora una trobada per reivindicar el paper femení

Redacció
02 de març del 2016
Actualitzat a les 10:50h
El Servei d'Igualtat del Consell Comarcal del Berguedà, conjuntament amb l'Ajuntament de Gironella, la Diputació de Barcelona i l'Institut Català de les Dones, ha organitzat la novena Trobada de Dones del Berguedà, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora. La reunió, però, serà uns dies després, el 12 de març a la Biblioteca de Gironella, on es realitzaran tot un seguit d'activitats i tallers. 

La trobada d'aquesta edició parlarà de salut, exercici i benestar, motiu pel qual s'ha organitzat una caminada familiar pels voltants del poble. Aquesta tindrà quatre quilòmetres, serà de dificultat baixa, i potenciarà la descoberta de l'entorn i l'activitat física. A l'arribada, segons ha informat el Consell Comarcal, hi haurà un esmorzar amb coca i xocolata i, a continuació, un taller sobre els beneficis de la gimnàstica hipopressiva, i un altre sobre menjar bé per ser feliç. El primer serà impartit per la fisioterapeuta i osteòpata Sònia Martínez, mentre que el segon, per Ester Comellas del Món Hemeocèutic. Com a novetat, hi haurà un servei de canguratge amb Dani Magyk. 

Per concloure la trobada, es farà un vermut musical a càrrec de Mireia Castanyer i Carme Altimiras, de l'EScola de Música de Puig-reig, que oferiran un concert de flauta i piano. 

Celebració a Guardiola de Berguedà

Una altra de les novetats d'enguany també és la celebració del Dia de la Dona aquest proper diumenge 6 de març a Guardiola de Berguedà. Es tracta, segons han explicat, d'una iniciativa de les dones d'aquest poble, que han volgut organitzat una jornada constructiva i reivindicativa del paper femení en tots els àmbits. 

La trobada de Guardiola de Berguedà, on es convida totes les dones de la comarca a participar-hi, començarà a les 10.00 del matí amb una rebuda i esmorzar al Local Parroquial, la lectura del manifest i un taller de risoteràpia. A continuació hi haurà una ballada de sardanes i un dinar a Ca l'Asensi i, a la tarda, l'espectacle “Dones amb dons” als Centre Cívic del poble.