Un berguedà desenvolupa una «app» per reduir el nombre de cotxes a les ciutats

Shotl és una aplicació de transport que permet elaborar rutes en funció dels interessos dels usuaris | Al vídeo promocional també hi ha participació berguedana

Aida Morales
05 de març del 2016
Actualitzat a les 20:51h
Vídeo de l'aplicació Shotl
Vídeo de l'aplicació Shotl

Shotlés la nova aplicació mòbil creada per la companyia vallesana Drivania, que podria convertir-se en la revolució del transport sostenible. Creada per Isaac Lozano, Gerard Martret i el berguedà Oriol Galera, s'ha presentat en aquesta darrera edició del Mobile World Congress de Barcelona com l'oportunitat d'or per a les persones que necessiten desplaçar-se d'un lloc a l'altre, i que tenen rutes coincidents. 

D'aquesta manera, les persones interessades només hauran d'indicar a través de l'aplicació en quin punt de la ciutat es troben, i això arribarà al xòfer d'un microbús, que crearà una ruta a través d'un navegador. Aquesta podrà variar en funció del dia, hora i nombre de persones, i permetrà arribar a zones i franges horàries que actualment no abasta el transport públic de les ciutats. Shotl es presenta com un complement al transport públic i una manera de moure's "intel·ligent, sostenible i econòmica", a uns preus que varien dels quatre als cinc euros.

La clau d'aquesta “app” és que permet elaborar rutes en funció de les necessitats, amb una capacitat d'entre set i quinze persones per vehicle. A més, també ajuda a reduir considerablement el nombre de vehicles i disminuir els índexs de contaminació. En aquest punt, es calcula que es podria arribar a disminuir considerablement la quantitat de vehicles privats que actualment circulen per moltes ciutats.

Shotl ja s'ha presentat a diversos ajuntaments de Catalunya, i té previst realitzar una prova pilot aquest any, segons han explicat a NacióBerguedà. El vídeo promocional d'aquesta aplicació, a més, ha estat produït pel berguedà Pep Vendrell, i hi han participat actors berguedans com Ivan Otaola.