POLÍTICA MUNICIPAL

Els joves de Gironella reclamen un Espai Jove i una línia de transport públic fins a Vic

L'Ajuntament vol elaborar un Pla Local de Joventut

per Redacció, 1 de març de 2016 a les 12:52 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Reunió d'aquest cap de setmana entre els joves. Foto: AjGironella.


Diversos joves de Gironella es van reunir, aquest cap de setmana, amb membres de la Fundació Pere Tarrés i l'Ajuntament del municipi per analitzar les necessitats del jovent al poble i elaborar les bases d'un Pla Local de Joventut. L'objectiu, segons han informat a través d'un comunicat, és escoltar el jovent per saber què és el que troba a faltar al municipi i quines són les seves prioritats. Amb aquesta informació, es presentarà un programa d'actuacions durant el mandat 2016-2020, d'acord amb els resultats i objectius de l'estudi realitzat. 


En aquesta reunió, que va venir precedida per un altre debat de joves a l'Institut Pere Fontdevila el passat 22 de febrer, se'n va extreure que una de les necessitats principals era tenir un Espai Jove per poder satisfer les seves inquietuds musicals, d'esbarjo o d'associacionisme, segons ha indicat el consistori. A més, també es va posar sobre la taula la voluntat d'incrementar l'oferta juvenil a la biblioteca, i incloure ensenyament de llengües estrangeres o tallers d'ofimàtica avançats durant els caps de setmana. 

També es va parlar de la manera d'incentivar la Festa Major jove, d'incrementar les activitats d'estiu a la piscina i de millorar l'oferta de transport. Sobre aquest últim punt, els joves van demanar que es pogués comprar el bitllet de transport integrat directament des de Gironella, sense haver desplaçar-se a Berga, i la creació d'una línia de transport públic fins a Vic.

 

Participació