El judici per l'estafa al rector de Gironella se suspèn per culpa d'una festa local a Andalusia

El jutge ha fixat la nova data pel 31 de maig

ACN
29 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:48h
El judici que s'havia de celebrar aquest dilluns al migdia per una estafa de 800 euros al mossèn de Gironella ha quedat suspès. El motiu és que l'acusat que, segons l'escrit de la Fiscalia es va fer passar pel rector de Berga per enganyar el mossèn de Gironella, havia de declarar per videoconferència des de Jerez de al Frontera i justament aquest dilluns és una festa local en aquest municipi andalús.

Davant d'aquesta situació, el jutge ha comunicat al mossèn de Gironella, Àngel Pla, que sí que ha assistit als jutjats de Manresa, que la nova data del judici serà el proper 31 de maig. 

Els fets es remunten al 30 de desembre del 2013 quan, segons l'escrit del fiscal, l'acusat va trucar el mossèn de Gironella Àngel Pla, simulant que era el rector de Berga, Marc Majà. L'home, segons la Fiscalia, el va enganyar i li va demanar que li ingressés 450 euros a un compte corrent particular. Vint minut més tard, va tornar a trucar-lo demanant 350 euros més. D'aquesta manera, l'acusat va obtenir un total de 800 euros. Per aquests fets, el Ministeri fiscal considera l'acusat autor d'un delicte continuat d'estafa i li demana tres anys de presó i una indemnització de 800 euros. 

De fet l'acusat ja va ser condemnat, el maig de l'any passat, per un delicte similar comès al reconegut mossèn Ballarín i contra un rector jubilat de Solsona, Manel Guiu. En aquella ocasió, la defensa va al·legar que l'acusat era addicte al joc en el moment de cometre l'estafa. Com que va reconèixer els fets, va acabar sent condemnat a una pena d'un any i nou mesos de presó mitjançant un acord de conformitat entre les dues parts.