Veïns i hostalers de Berga demanen la reparació urgent de l'ascensor de Queralt

Les associacions de veïns de la ciutat i el Gremi d'Hostaleria convoquen una reunió amb totes les parts per desencallar la situació

Aida Morales
29 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:49h

Ascensor que puja fins al Santuari de Queralt Foto: Wikimedia Commons


Les diverses Associacions de Veïns de Berga, així com el Gremi d'Hostaleria i Turisme del Berguedà, s'han sumat a la reclamació de la Comissió de Queralt 2016 per demanar la reparació urgent de l'ascensor que permet l'accés fins al Santuari de Queralt. Aquesta instal·lació, de fet, fa dos mesos que està espatllada. Per contracte, hauria d'assumir la reparació Inberga Tur, concessionària de Queralt, tot i que possiblement ho hagi d'acabar fent l'Ajuntament de Berga, de manera subsidiària. 

En aquest cas, els veïns i els hostalers de la comarca consideren que que l'ascensor és un "element imprescindible" pel bon funcionament religiós, turístic i comercial de Queralt. A més, destaquen que, d'ell, en depenen "moltes persones", sobretot, les de determinada edat, amb problemes de mobilitat o les famílies amb criatures. 

Segons han manifestat a través d'un comunicat, l'actual conflicte jurídic entre InberaTur i el consistori no hauria de tenir conseqüències en la ciutadania i, per això, s'insta a "resoldre aquesta situació", amb una reunió amb totes les parts implicades. En aquesta, a part de l'empresa i l'Ajuntament, també hi hauria presència de representants de veïns, entitats, Queralt 2016 i el capellà custodi del santuari. 

A més, asseguren que aquest problema "no genera la millor imatge" per a la ciutat i la comarca i, tal com va declarar la Comissió de Queralt 2016, és un "greuge" i una "vergonya", tant per a turistes, com per als mateixos berguedans. 
 
Arxivat a