Els berguedans Jordi Uró i Rosa Valls, campions de Catalunya de raquetes de neu

Els membres dels Mountain Runners del Berguedà celebren la victòria a la Cerdanya, en una cursa que ha estat "dura"

Aida Morales
29 de febrer del 2016
Actualitzat el 01 de març a les 11:27h
Els berguedans Rosa Valls i Jordi Uró, campions de Catalunya de raquetes de neu.
Els berguedans Rosa Valls i Jordi Uró, campions de Catalunya de raquetes de neu. | FEEC.

Els berguedans Rosa Valls i Jordi Uró, campions de Catalunya de raquetes de neu. Foto: FEEC.


Els berguedans i membres dels Mountain Runners del Berguedà Jordi Uró i Rosa Valls s'han convertit, després de la Err-Puigmal de l'Alta Cerdanya aquest diumenge, en els nous campions de Catalunya de raquetes de neu en categoria absoluta. D'aquesta manera, el Berguedà torna a demostrar la qualitat esportiva dels seus atletes, amb una victòria que ha generat gran satisfacció entre els dos membres de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu. 

“Ha sigut una cursa molt dura perquè hem trobat neu verge durant gran part del recorregut”, ha explicat Uró. Durant el primer tram de la cursa, aquest ha agafat distància de la resta, tot i que s'ha tornat a reagrupar i, quan faltava només mig quilòmetre per a la meta, ha aconseguit passar a Just Sociats, actual seleccionador i membre del CE Terrassa, que ha entrat pocs segons després. El tercer classificat ha estat Eduard Hernández, de l'AE Matxacuca. 

En categoria femenina absoluta, l'atleta d'Olvan Rosa Valls també s'ha imposat a Ragna Debats i a la resta de principals competidores i, malgrat que “costava molt avançar”, segons ha dit, ha pogut acabar esprintant i acabar primera. Per darrere seu, han arribat Debats del CEM La Cameta Coixa i Laia Cuevas, de l'AE Sant Vicenç de Montalt. 

Aquesta prova també ha puntuat per la 9a Copa Catalana de Raquetes de Neu que organitza la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i s'ha desenvolupat amb unes condicions excepcionals, a causa de les nevades de dissabte i el bon estat de les pistes. El circuit ha estat de 10 quilòmetres i 550 metres de desnivell acumulat.