El Berguedà es converteix en escenari de la pel·lícula «Pàtria»

El film de Joan Frank Charansonnet sobre la llegenda d'Otger Cataó s'està gravant aquest dies a Bagà i Guardiola de Berguedà

Aida Morales
28 de febrer del 2016
Actualitzat a les 20:47h
La plaça Porxada de Bagà preparada per gravar una escena de
La plaça Porxada de Bagà preparada per gravar una escena de | Juli Bover
Aquestes últimes setmanes i, especialment, aquest cap de setmana, l'Alt Berguedà ha viscut un desplegament important per gravar algunes de les escenes més impressionants de la pel·lícula "Pàtria", un film cinematogràfic de caire arturesc que explica la llegenda d'Otger Cataló i els nou barons de la fama. Aquesta pel·lícula està dirigida per Joan Frank Charansonnet, hi participen actors de renom com Boris Ruiz, Joan Massotkleiner, Miquel Gelabert o Miquel Sitjar, i s'acaba de complementar amb més de 400 figurants i especialistes, molts d'ells, berguedans. 

Primer al Monestir de Sant Llorenç de Guardiola de Berguedà i aquest diumenge a la plaça Porxada de Bagà, el fred no ha impedit un desplegament tècnic i artístic espectacular, entre grues, i equips de vestuari i maquillatge. El seu objectiu, segons ja van explicar en una roda de premsa, és utilitzar la imaginació per convertir un espai actual en un altre totalment adaptat al segle VIII. Un entorn que s'ha de treballar fins l'últim detall, així com també ha passat amb els personatges. 

Aquest diumenge, doncs, desenes de persones han plantat cara a l'hivern i s'han vestit d'època. L'objectiu, segons han explicat, era simbolitzar la crema de bruixes i l'ambient del poble. La pel·lícula, però, es continuarà gravant en diversos indrets durant les properes setmanes, amb la voluntat que arribi al cine abans de final d'any. 
 

Preparant l'escenari per gravar Foto: Juli Bover

 

Figurants de la pel·lícula Foto: Alba Juez.

 

Dues figurants de Foto: Alba Juez.

 


PATRIA J Massotkleiner, Miquel Gelaber i un servidor

Posted by Boris Ruiz on dimecres, 17 / febrer / 2016