Dos dels 19 nous radars per trams de Catalunya seran al Berguedà

Els aparells que calculen la velocitat mitjana dels vehicles se situaran a la C-16 en direcció a Cercs | Els radars seran els únics de la Catalunya Central

26 de febrer del 2016
Actualitzat el 27 de febrer a les 17:06h
La C-16 en direcció a Cercs
La C-16 en direcció a Cercs | Aida Morales.

Imatge d'arxiu d'un radar per trams. Foto: Sílvia Berbís


Dos dels 19 nous radars per trams que el Servei Català de Trànsit (SCT) col·locarà arreu de les carreteres catalanes s'ubicaran al Berguedà. Aquests se situaran a la carretera C-16, al tram de Cercs, i es preveu que es puguin posar en marxa aquest proper estiu, segons ha informat el SCT a NacióBerguedà. Tal com ja es va informar, seran els dos únics que hi haurà a la Catalunya Central.

En concret, aquests radars llegiran la matrícula a l'inici i al final del tram, i realitzaran un càlcul aproximat de la velocitat mitjana en el recorregut. Si aquesta és molt superior, voldrà dir que el vehicle ha infringit la normativa de trànsit i, per tant, serà multat. En un primer moment, aquest sistema es va utilitzar per calcular la velocitat a l'interior de túnels, concretament, al de Vielha. No obstant això, des del 2009 ja s'han estès per diversos punts de l'Estat espanyol i, a la xarxa viària catalana, ja se'n poden trobar diversos. 
 

Un helicòpter de Trànsit controlarà que els conductors no parlin pel mòbil

 
 

Exemple del funcionament dels radars per tram. Foto: RACC