Gironella acull la presentació de dos nous poemaris d'autors berguedans

“Dimarts” de Gerard Vilardaga i “No tinc res en contra les cordes” de Vicenç Zumajo són dues de les novetats editorials de l'any

Redacció
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 15:18h
La Biblioteca de Gironella serà l'escenari, aquest divendres al vespre, de la presentació de dues obres diferents i molt completes de la literatura berguedana. En una posada en comú conjunta a les 20.00 hores, Gerard Vilardaga presentarà “Dimarts”, mentre que Vicenç Zumajo també exposarà el seu nou poemari, “No tinc res en contra les cordes”. 

Es tractarà, segons es preveu, d'una presentació diferent, distesa i completa, on els dos autors donaran resposta a l'ambició que els ha portat a escriure aquestes dues obres que, de ben segur, esdevindran algunes de les principals novetats editorials del Berguedà de cara a Sant Jordi

“Dimarts” és el segon poemari que escriu Vilardaga, editat pel Konvent de Cal Rosal i el Centre d'Estudis Josep Ester Borràs. Segons ha explicat el mateix autor, aquesta obra és la “lògica evolució” del primer poemari que va fer, anomenat “Diumenge”. En aquest cas, es presentarà una obra de poesia quotidiana, dins d'un llibre que despulla l'èpica sense rima. 

“No tinc res contra les cordes” també és el segon poemari de Zumajo. En aquesta obra, l'autor berguedà treballa la micropoesia i el joc de paraules en en un recull que, segons explica, té com a premisa el “divertimento”. En aquest llibre editat per l'editorial independent “Une soules touche” però, no manca la crítica social i la meditació, amb el doble sentit de les paraules.