MAPA El Berguedà concentra diverses zones amb escassa cobertura de mòbils

​La Generalitat elabora un mapa en el que hi ha col·laborat més de 6.000 catalans

ACN / Redacció
25 de febrer del 2016
Actualitzat a la 13:21h
Mapa de cobertura mòbil
Mapa de cobertura mòbil | Gencat

Les comarques del Pirineu i Prepirineu tenen poca cobertura de telefonia mòbil. El que pels veïns de la zona és una evidència diària, aquesta setmana ho ha confirmat el secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puigneró, que ha qualificat el Pirineu com un dels "forats negres" en matèria de cobertura de telefonia mòbil. A la ciutat de Barcelona, en canvi, és on menys zones fosques es poden trobar.

Són dades que es desprenen del projecte "Cobertura mòbil" engegat fa un any i en el qual hi han participat uns 6.000 catalans, que s'han baixat l'aplicació al seu dispositiu mòbil i han facilitat dades reals de cobertura dels principals operadors de telefonia mòbil (Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo). Puigneró en fa un balanç "molt positiu" i espera que 10.000 catalans col·laborin en el projecte en el transcurs d'aquest any, cosa que permetrà tenir una fotografia "molt més precisa" de la cobertura en tot el territori català.

Amb aquestes dades, el Govern ha fet un mapa de l’estat de cobertura de telefonia mòbil a Catalunya, on es poden veure els punts negres del Berguedà. Puigneró ha destacat que a partir d'aquestes dades, l'usuari, ja sigui un particular o una empresa, pot prendre la decisió més adequada sobre la contractació de serveis telefònics, i les empreses operadores, poden tenir una visió més real de les zones geogràfiques on tenen més carències en la prestació de serveis. 

Aquest mapa de cobertura és el primer que es fa per part d’un organisme aliè a les pròpies operadores, que fins ara eren les úniques que presentaven informes sobre l’estat de cobertura. En aquest any de projecte "Cobertura mòbil" la secretaria de Tecnologies d’Informació i la Comunicació ha rebut més de 5 milions de mesures de l'estat de cobertura. 

En una roda de premsa celebrada en l'estand Catalunya al MWC, Puigneró també ha informat que en el transcurs del 2015, la seva secretaria ha invertit a l’entorn d’1,2 milions d’euros en la implantació de 20 torres de repetició de telefonia en zones poc habitades i amb poc massa crítica per ser atractives pels operadors de telefonia.
 

Descarrega't l'aplicació "Cobertura mòbil"