Joan Boixader i Rosanna Camprubí, quarts al Campionat d'Espanya de Ball Esportiu

La parella berguedana es mostra satisfeta per poder destacar-se com uns dels millors de l'Estat espanyol

Aida Morales
23 de febrer del 2016
Actualitzat a les 8:39h
Rosanna Camprubí i Joan Boixader, 4ts al Campionat d'Espanya de Ball Esportiu
Rosanna Camprubí i Joan Boixader, 4ts al Campionat d'Espanya de Ball Esportiu | Rosanna Camprubí
Els berguedans Joan Boixader i Rosanna Camprubí han defensat d'una manera molt destacable el Berguedà aquest cap de setmana, al Campionat d'Espanya de Ball Esportiu de saló. Els dos professionals, a qui NacióBerguedà va entrevistar fa uns mesos, han quedat 4ts en la modalitat Standard, competint amb algunes de les millors parelles de l'Estat espanyol, amb qui s'han disputat el liderat. 

El Campionat d'Espanya es va realitzar a Marina d'Or, sota l'emissió en streaming de TVE, on també es va repartir la Copa Promoció i el Trofeu Marina d'Or, els dos en les modalitats d'Standard i Llatí. A més, diumenge va tenir lloc una exhibició de Whellchair, un tipus de ball específic en què un dels dos ballarins va amb cadira de rodes. 

Camprubí ha expressat el seu agraïment a través de les xarxes socials, tot remarcant que, al final, el més important és l'actitud: “Gràcies pels ànims que ens heu donat! Als companys de ball, la família, que físicament no han estat aquí..”. 

A més, en declaracions a NacióBerguedà, Boixader ha destacat la bona valoració que realitzen com a parella, sobretot, perquè els dos tenen altres feines, i ha apostat per continuar treballant "encara més" per pujar el podi de cara a l'any que ve. En aquest sentit, s'ha mostrat satisfet del paper que van fer a Marina d'Or, i ha declarat que, enguany, perfeccionaran la tècnica, el físic i, sobretot, la concentració.

Camprubí i Boixader han quedat per sota d'una parella de Terrassa, una altra de Barcelona i una tercera de Llinars del Vallès, tot i que respecte de l'any passat, han pujat una posició. 

Segons explicava Camprubí a l'entrevista, el més important del ball de saló és la pràctica, la tècnica i una molt treballada precisió. En el seu cas, a més, s'hi suma una mancança auditiva que fa que balli sense sentir-hi, i que la connexió amb Boixader hagi de ser encara més intensa, ja que es guia amb el seu cos. De fet, es tracta de l'única persona de Catalunya que competeix en ball de saló sense sentir la música, un repte absolut que no deixa de sorprendre i sumar mèrit a aquesta valorada quarta posició.
Arxivat a