El Patronat de la Patum descarta la proposta d'ERC per modificar el seu funcionament

L'ens reguladora de la festa aprova la remodelació dels Estatuts, tal com s'havia plantejat en un principi | S'oficialitza un conveni amb la Patum Infantil

Aida Morales
21 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:24h

Patum Foto: Adrià Costa


El Patronat Municipal de la Patum de Berga ha decidit aquest divendres al vespre, a la reunió que es realitza periòdicament, no aprovar la proposta que Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va fer per modificar els Estatuts d'aquest òrgan. De la mateixa manera, el Patronat tampoc ha aprovat la respectiva proposta que van realitzar els caps de colla, tot i que deixa la porta oberta a estudiar-les en un futur. 

En aquest punt, doncs, l'ens gestor de la festa berguedana ha acordat continuar amb la modificació dels Estatuts que s'havia plantejat prèviament i que inclou càrrecs suplents perquè, si el representant d'alguna de les comparses no pot venir a la reunió, ho pugui fer una altra persona, prèviament aprovada al Ple municipal de l'Ajuntament de Berga, així com actualitzacions legals en funció de les noves lleis que s'han anat aprovant, i una major capacitat de decisió de la Comissió Executiva.

Segons la modificació, aquesta darrera podrà aprovar directament temes menors i genèrics, i només haurà de passar comptes a la Comissió General. A més la Comissió Executiva passarà a reunir-se mensualment, en comptes de cada dos mesos, i es demanarà la participació del secretari. 

En conjunt, es dotarà el Patronat de millors elements d'organització i control, es fomentarà una major agilitar en la presa de decisions i s'obriran les portes als membres de la Patum Infantil en la Comissió Executiva. 

Conveni amb la Patum Infantil

Respecte de la Patum Infantil, en aquesta reunió del Patronat també s'ha acordat aprovar el conveni de col·laboració que oficialitza tot un seguit d'obligacions mútues entre l'Associació de la Patum Infantil i el Patronat que, no obstant, han indicat que ja es venien realitzant des de fa temps.

En aquest cas, el conveni suposa el blindatge de la Patum Infantil i la constatació de tots els drets i deures de les dues parts. 
Arxivat a