Dues rutes berguedanes, entre les millors entorn del riu Llobregat

La Diputació recomana quatre itineraris turístics per a realitzar amb família i amics

Redacció
20 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:50h
Colònia Vidal
Colònia Vidal | DipuBcn
La Ruta de les colònies tèxtils de Cal Rosal a Puig-reig, i la Ruta de les colònies de Puig-reig a Balsareny són dos dels quatre millors recorreguts que la Diputació de Barcelona ha destacat per a realitzar amb família o amics a l'entorn del riu Llobregat. Aquestes, han afirmat, permeten viure "experiències inoblidables a prop de Barcelona", esdevenint dos atractius turístics clau per a la comarca, en la línia del que impulsen des de fa mesos les institucions del Berguedà. 

La primera ruta, íntegrament berguedana, està senyalitzada com a PR C-144 i dura gairebé quatre hores. És apta per a tots els públics, ja que és completament plana, i ressegueix el riu passant per les colònies industrials de Cal Rosal, l'Ametlla de Casserres i Viladomiu Nou. Segons la Diputació, es tracta d'un trajecte "molt agradable" que passa per boscos, conreus i una frondosa vegetació de ribera. 

Just a continuació, comença la ruta que arriba fins a Balsareny. Aquesta etapa, també fàcil i apta per a tota la família, segons destaquen, dura menys de quatre hores i acaba sota les contrades del magestuós castell d'aquesta població. 

La Diputació també remarca la ruta de la Sèquia de Manresa, i la de Sant Fruitós del Bages a Sant Vicenç de Castellet. 
Arxivat a