Els Mossos envien el cas de l'agressió de Bagà als jutjats

El vigilant i uns pares posen denúncia contra la família "conflictiva", que no es presenta a declarar a comissaria

Aida Morales
19 de febrer del 2016
Actualitzat a les 20:28h
Escola de Bagà.
Escola de Bagà. | Xtec
Després d'una setmana d'investigacions i declaracions, aquest dijous al vespre els Mossos d'Esquadra han tancat diligències, i han enviat tota la informació recopilada al Jutjat de Berga, que serà l'encarregat d'instruir la causa per la baralla que hi va haver a principis de setmana al davant de l'Escola Galceran de Pinós de Bagà

Segons ha explicat la policia catalana a NacióBerguedà, han declarat set persones, de les quals dues han presentat una denúncia contra la família conformada per C.M. i el seu marit Q.B., presumptament iniciadors de la baralla, segons testimonis presencials dels fets. Els dos denunciants, han especificat, són la família de la nena a qui van agafar pels cabells i el vigilant municipal, que va rebre un cop de puny a la cara. 

A partir d'aquí, i com que la família "conflictiva", segons els testimonis, no s'ha presentat a la comissaria dels Mossos per declarar, serà el jutge instructor de la causa, el responsable de citar-los, així com se suposa que farà amb la resta de parts, testimonis, agents i pèrits. 

Pel que fa Bagà, aquest dijous es van reunir membres de l'Ajuntament, dels Mossos, del centre, de l'AMPA i de serveis socials, i van acordar fer el possible perquè la "tensió" al municipi comencés a disminuir. Segons van explicar a aquest diari fonts dels pares, aquesta reunió va servir per "acostar posicions" i que tots els actors s'uneixin per treballar a la una. En aquest sentit, l'AMPA va acordar deixar de protestar cada dia davant del centre, i la policia catalana va anunciar que reduiria la vigilància a la zona.