L'Ajuntament de Berga descarta eliminar la zona blava de l'Hospital de Berga

La campanya perquè l'aparcament sigui totalment gratuït supera les 1.000 firmes i busca les 1.500

Aida Morales
25 de febrer del 2016
Actualitzat el 26 de febrer a les 8:53h
Aparcament amb zona blava davant de l'Hospital de Berga.
Aparcament amb zona blava davant de l'Hospital de Berga. | Xavi Garcia González

L'Ajuntament de Berga no creu que la zona blava que hi ha entorn de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé s'hagi d'eliminar. Així ho ha afirmat a NacióBerguedà el regidor d'Urbanisme, Sostenibilitat i Serveis Públics, Oriol Camps, després de considerar els avantatges i inconvenients d'aquesta acció. 

Segons ha dit, l'Ajuntament de Berga encara no ha rebut cap petició formal dels impulsors d'aquesta iniciativa. No obstant això, ha assegurat que “no es té previst” fer-hi cap canvi ja que, tant a nivell de funcionament com de mobilitat, és una mesura que funciona. Camps, de fet, ha volgut recordar les èpoques en què no hi havia cap tipus de regulació, i ha assegurat que, llavors, era “absolutament impossible” poder aparcar a prop de l'hospital. 

Ara, ha dit, per un preu mòdic i, fins i tot, per un preu “molt més reduït a la zona de dalt”, és possible que els usuaris de l'hospital puguin acostar-se i aparcar davant d'aquesta instal·lació. A més, i per qui no vulgui deixar el cotxe en zona blava, ha indicat que a 200 metres hi ha aparcament gratuït, un fet que no es produeix al voltant de molts hospitals públics de Catalunya.

Camps també ha indicat que, respecte dels diners que s'aconsegueixen de totes les zones blaves de Berga, tots acaben revertint “sempre” en temes de mobilitat. En l'últim cas, per exemple, ha especificat els passos de vianants que s'estan adaptant a la plaça de la Creu, i que s'han pogut realitzar gràcies a aquests diners. 

La petició d'eliminar la zona blava de l'Hospital de Berga va ser una iniciativa impulsada pel veí d'Avià Xavi Garcia Gonzàlez, i ja ha superat les 1.000 firmes. Ara, aquesta campanya a través de la xarxa Change.org té per objectiu arribar a les 1.500. 

Segons el veí d'Avià, el centre hospitalari de Berga “no és un hotel, ni un spa, ni un cinema”, sinó un lloc on hi ha gent malalta, acompanyants, visites mèdiques i urgències, entre altres. En aquest punt, considera que els ciutadans del Berguedà no haurien de pagar “per un dret” com és la salut pública, i demana a l'Ajuntament de Berga que realitzi el canvi convenient en aquest aparcament.
Arxivat a