Mossèn Ballarín: «Si Pujol ha tingut una flaca, ha tingut una flaca, i punt»

El capellà diu que l'exlíder català "ha estat el millor president de Catalunya després de la dictadura de Franco"

per Joan Antoni Guerrero, 1 d'agost de 2014 a les 12:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Josep Maria Ballarín, «mossèn Tronxo».

Des de divendres, Jordi Pujol, a tenor de els crítiques, sembla haver perdut molts amics. Però n'hi queda un d'incondicional a Gòsol. Entre les poques veus de suport en les hores més crítiques per a l'expresident, hi ha la de Mossèn Josep Maria Ballarín. En declaracions a Nació Digital, el capellà s'ha desmarcat avui del torrent d'acusacions que han caigut sobre l'expresident català des que divendres confessés que durant 34 anys havia amagat una fortuna a l'estranger.


Ballarín opina que, "hagi fet el que hagi fet", Jordi Pujol "és el millor president que ha tingut Catalunya després del merder de Franco i això se li ha de reconèixer". Així doncs, el sacerdot creu que si l'expresident català "ha tingut una flaca, doncs molt bé, ha tingut una flaca i ja està".

Per a Ballarín, davant de figures com Pujol "només pots fer una cosa: treure't el barret, donar-li les gràcies pel que ha fet i del demés, ja en parlarem". En canvi, no ha evitat crítiques als qui aquests dies fan declaracions vitriòliques contra l'exlíder català. D'ells, Ballarín diu: "Els pigmeus no perdonen als gegants".


Misses per Pujol

El mossèn va dir el cap de setmana una missa de suport a Pujol, després que es fes pública la confessió que va precipitar una onada d'indignació social i política. Segons ha dit Ballarín, encara li queden ganes de dedicar-n'hi alguna més: "Faré totes les que vulgui".

El capellà ha recordat que amb Pujol l'uneixen profunds vincles des de la infantesa: "Ens coneixem des del primer dia, de l'escoltisme, quan anàvem amb calça curta". Tanta és la proximitat que sent per l'expresident que ara admet que no es fa el càrrec del que es publica. "No em crec res del que li pengen, crec en el que ell ha dit i s'ha acabat".

El clergue insinua, a més, que alguns dels que el critiquen han aprofitat l'avinentesa per sortir ara "com a enemics". Però, tot i això i malgrat tot, el prevere manté la seva opinió incondicional de suport a Pujol: "No hi ha dubte que ha estat el millor president de Catalunya després de Franco, això no es pot discutir".

El capellà afegeix que l'estructura de la Generalitat, "feta per a una nació", és un projecte que "ha fet en Pujol". I també li reconeix el coneixement del país i d'on rau el seu motor: "Ell sap que la força de Catalunya és a pagès".

 

Participació