El Consell Comarcal ampliarà de 110.000 a 240.000 euros el pressupost per a camins

Els 31 municipis del Berguedà disposaran d'un nou servei d'assessorament amb un enginyer i un arquitecte superior

Aida Morales
19 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:03h
Consell d'Alcaldes del Berguedà.
Consell d'Alcaldes del Berguedà. | Aida Morales
El Consell Comarcal del Berguedà ampliarà de 110.000 a 240.000 euros, el pressupost que fins el moment es dedicava al manteniment de camins. Aquesta serà una de les principals modificacions que inclourà, per aquest 2016, l'ens comarcal dins del seu pressupost anual, i que els alcaldes han valorat positivament aquest passat dijous en el segon Consell d'Alcaldes celebrat a Castellar del Riu. 

Segons ha explicat el president del Consell, David Font, aquest increment de la partida és possible gràcies als 130.000 euros provinents de la Diputació de Barcelona, que se sumen als 110.000 que ja hi havia del Departament de Territori i Sostenibilitat. En aquest cas, però, i tal com ha indicat el president, no hi haurà “café para todos”, sinó que es farà una valoració dels camins més prioritaris i de les actuacions més urgents: “Els tècnics ho estan estudiant”. 

A banda, una de les noves incorporacions al pressupost serà el servei d'un enginyer i un arquitecte superiors, gestionats des del Consell Comarcal, que estaran a disposició de tots els municipis. Segons Font, el funcionament s'acabarà de definir en el proper Consell d'Alcaldes, amb l'objectiu de donar “cobertura legal” a tots els municipis. 

Aquest nou servei donarà assessorament i farà gestions en l'àmbit d'urbanisme i aspectes d'enginyeria, sobretot pel que fa als petits municipis, on és inviable tenir contractat de manera fixe un especialista per a aquests casos. La principal preocupació dels alcaldes ha estat la sobredimensió de feina que poden arribar a tenir aquestes persones, malgrat que Font ha assegurat que, en cap cas, els municipis quedaran desatesos ja que, si falten mans, el servei s'anirà dimensionant.