Els alcaldes demanen que la Generalitat pagui el que els deu: «És una misión imposible»

David Font traslladarà a la Generalitat la xifra total del deute que té amb el conjunt d'ajuntaments de la comarca i demanarà que comenci a pagar

Aida Morales
19 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:03h
Consell d'Alcaldes del Berguedà.
Consell d'Alcaldes del Berguedà. | Aida Morales
"Això és misión imposible", han declarat els alcaldes del Berguedà, quan la batlle d'Avià, Patrocini Canal, ha demanat, al segon Consell d'Alcaldes que s'ha realitzat aquest dijous a Castellar del Riu, que la Generalitat, a ser possible, comenci a pagar el deute que té amb tots els consistoris. 

En aquest cas, Canal ha remarcat que la Generalitat deu a Avià més de 290.000 euros, un 20% del pressupost anual d'aquest municipi. Acte seguit, altres alcaldes s'han mostrat preocupats per la mateixa situació, destacant, alguns, xifres molt més elevades i posat de manifest la gravetat de la situació. 

En aquest punt, el president del Consell Comarcal, David Font, ha posat "deures" a tots els alcaldes per tal de traslladar aquesta preocupació als responsables de la Generalitat. Font els ha instat a fer-li arribar, durant la propera setmana, tot el deute reconegut que cada ajuntament té, amb l'objectiu de fer la petició a nivell comarcal. 

Segons ha avançat, però, també s'està en converses amb la Diputació de Barcelona perquè pugui assimilar i avançar una part d'aquest import: "Això pot venir amb algun tipus d'ajut".