La revista «Barça» dedica un especial a l'accident miner de Fígols de fa 40 anys

"El Berguedà no oblida el Barça", destaca el club | El FC Barcelona rememora l'acte d'homenatge el dia de Santa Bàrbara i recorda el partit disputat a Berga el 1976

Aida Morales
18 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:17h

Especial de la revista del Barça. Foto: Revista Barça


El darrer número de la revista Barça dedica un apartat especial a recordar l'accident miner que va tenir lloc a la mina de la Consolació de Fígols fa 40 anys. Aprofitant l'emotiva entrega de premis que es va fer el dia de Santa Bàrbara, en què l'Ajuntament de Cercs va voler homenatjar la Junta Directiva del Futbol Club Barcelona pel seu compromís, el club ha elaborat un complet reportatge sobre la seva implicació en l'accident.

Sota el títol "El Berguedà no oblida el Barça", el club destaca aquest reconeixement que van rebre el passat 5 de desembre. Un acte, en què el FC Barcelona va ser mereixedor d'una distinció honorífica per la seva implicació amb les famílies i vídues, per a qui va poder recaptar 40.000 pessetes arran d'un partit de futbol que la Penya Blaugrana de Berga va decidir organitzar amb aquest finalitat. Aquest partit, destaquen, va ser multitudinari, ja que el primer equip no havia jugat mai a la capital del Berguedà, i també històric, ja que mai més ho ha tornat a fer. 

Segons recorden, unes 7.000 persones van omplir el camp el 14 de febrer de 1976, amb una gran pancarta que presidia i declarava: "Amb la joia i el dolor, el Barça està amb els catalans perquè és més que un club". Abans de començar es va fer un minut de silenci i, durant prop de dues hores, es va disputar un partit esportiu i emotiu. El Barça va guanyar per sis gols a un, i Cruyff, Rexach i Asensi van veure el partit des de la Llotja. 
 

Llegeix l'especial que el FC Barcelona dedica a l'accident miner de Fígols
 

Imatges del partit del Barça a Berga fa 40 anys Foto: Revista Barça